Antena 3 CNN Actualitate Blejnar, la procesul intentat liderului ProLex, Vasile Lincu: Nu sunt şi nu am fost vreodată anchetat de DNA

Blejnar, la procesul intentat liderului ProLex, Vasile Lincu: Nu sunt şi nu am fost vreodată anchetat de DNA

Blejnar, la procesul intentat liderului ProLex, Vasile Lincu: Nu sunt şi nu am fost vreodată anchetat de DNA
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Iun 2012   •   21:57

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a declarat vineri, la procesul în care îl acuză de calomnie pe liderul ProLex, Vasile Lincu, că nu este şi nu a fost vreodată anchetat de DNA în legătură cu fapte de corupţie, răspunzând astfel unei întrebări a apărării sindicalistului, informează Mediafax.
 
Judecătoria Sectorului 2 a finalizat, vineri, dezbaterile într-un dosar în care fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, l-a chemat în judecată pe Vasile Lincu şi în care îi cere acestuia daune simbolice de un leu şi publicarea hotărârii instanţei în ziare cu tiraj naţional.
   
La termenul de vineri al procesului, ambele părţi au fost prezente şi au fost interogate de către instanţă. În plus, a fost audiat şi un martor.
   
Întrebările apărării lui Lincu formulate pentru fostul şef al ANAF trebuiau să demonstreze calitatea îndoielnică de conducător de structură a lui Blejnar, mai precis faptul că acesta a demis în mod ilegal un fost inspector superior, Marin Virgil, şi a detaşat ilegal un funcţionar lucrător, din structura instituţiei sale în cea a Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV).
   
Totul, au spus apărătorii lui Lincu, a pornit de la un control efectuat de inspectorii Marin Virgil şi Ciucă Emilian la compania Petrom, la care cei doi ar fi descoperit un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de euro adus statului român.
       
Blejnar a arătat în faţa instanţei că îşi aminteşte episodul şi că, în opinia sa, a procedat legal atunci, nu a folosit cuvinte jignitoare la adresa celor doi inspectori, iar societatea Petrom nu a prejudiciat statul.
   
"Au vorbit mai mulţi angajaţi cu mine atunci, pe fondul acelui control. Angajaţi ai vămii şi de-ai mei. Directorul vămii, adjunctul, dar şi cei doi inspectori", a spus fostul şef al ANAF.

Instanţa a amânat pronunţarea în acest caz, fără a preciza pentru ce dată.
   
În martie 2011, Sorin Blejnar l-a chemat în judecată pe Vasile Lincu, pe care îl acuză de calomnie. Fostul şef al ANAF afirmă că, pe fondul acţiunilor DNA din vămile româneşti de acum mai bine de un an, Lincu ar fi dus o campanie mediatică prin care a urmărit defăimarea sa.

×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close