Blejnar s-a răzgândit. Îi cere fostei şefe a Vămii Prahova daune morale de UN MILION DE EURO

de A.M.P    |    15 Ian 2013   •   17:40
Blejnar s-a răzgândit. Îi cere fostei şefe a Vămii Prahova daune morale de UN MILION DE EURO

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a anunţat marţi că cere despăgubiri de un milion de euro fostei directoare a Vămii Prahova, Diana Severin, după ce aceasta a afirmat că el este "regina corupţiei" din vămile româneşti.

Pretenţiile băneşti ale lui Blejnar vin după ce iniţial ceruse daune de un leu.

Marţi după-amiază la Judecătoria Ploieşti a avut loc un nou termen al procesului civil în care Sorin Blejnar a datat-o în judecată pe fosta directoarea a Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova Diana Severin, după ce aceasta a afirmat public că Blejnar este "regina corupţiei" din vămile româneşti, informează Mediafax.
   
După ce iniţial fostul şef al ANAF îi ceruse Dianei Severin să-şi retracteze public afirmaţiile şi să îi plătească daune morale de un leu, la termenul de marţi avocatul lui Blejnar a anunţat că acesta solicită daune morale de un milion de euro, în lei, la cursul din ziua plăţii.
   
Tot la termenul de marţi ar fi trebuit audiaţi şi cinci martori, toţi cinci solicitând din proprie iniţiativă audierea în acest dosar. Doar trei martori au fost prezenţi, iar unul dintre cei absenţi a depus la dosar o adresă în care susţine că nu mai doreşte să fie audiat din cauză că a fost ameninţat, a arătat preşedintele instanţei de judecată.
   
Nici cei trei martori prezenţi nu au fost audiaţi întrucât după schimbarea pretenţiilor materiale ale lui Blejnar instanţa de judecată i-a cerut acestuia să plătească o taxă de timbru al cărei cuantum va fi stabilit ulterior.
   
Avocatul lui Sorin Blejnar s-a opus, arătând că pentru daunele materiale solicitanţii nu trebuie să timbreze, însă instanţa şi-a menţinut decizia şi i-a citat pe martori pentru următorul termen al procesului stabilit pentru 26 februarie.
   
În luna martie a anului trecut, Sorin Blejnar, care atunci era preşedinte al ANAF, a dat-o în judecată pe Diana Severin, fostul director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, pentru afirmaţii defăimatoare la adresa sa şi a instituţiei.
   

x close