Antena 3 CNN Actualitate Granița cu Ungaria a fost complet blocată! Timpul de așteptare depășește 2 ore în mai multe puncte de trecere a frontierei

Granița cu Ungaria a fost complet blocată! Timpul de așteptare depășește 2 ore în mai multe puncte de trecere a frontierei

Autorităţile de frontieră din Ungaria au anunțat, marți dimineață, că sistemul informatic al autorităților ungare nu funcționează, motiv pentru care toate puntele de trecere a frontierei sunt blocate. Traficul este întrerupt iar timpul de așteptare la granița româno-ungară depășește 130 de minute, pe ambele sensuri.

Granița cu Ungaria a fost complet blocată! Timpul de așteptare depășește 2 ore în mai multe puncte de trecere a frontierei
Sursa foto: Facebook/ Politia de Frontiera Oradea
de Mia Lungu    |    15 Dec 2020   •   14:00

Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, despre faptul că astăzi 15.12. a.c., începând cu ora 9.00 (ora României), sistemul informatic al autorităților ungare nu funcționează, sens în care nu pot fi efectuate formalitățile de frontieră pe sensul de intrare şi ieşire  în/din Ungaria. Astfel, în unele puncte de frontieră de la graniţa comună se înregistrează valori ridicate ale timpului de aşteptare, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

"Până la remedierea situaţiei, traficul este întrerupt temporar pentru toate categoriile de mijloace de transport.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la remedierea situaţiei şi reluarea formalităţilor de către autorităţile ungare, controlul de frontieră să se desfășoare operativ.

Menţionăm că, la graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se efectuează în comun de către autorităţile de frontieră ale celor două state, în conformitate cu legislaţia europeană în vigoare."

Potrivit aplicației de trafic a poliției de frontieră, la mai multe puncte de trecere timpul de așteptare depășește 130 de minute, atât pe sensul de intrare în țară, cât și pe cel de ieșire.

UPDATE: Începând cu ora 13.25 autoritățile de frontieră din Ungaria ne-au informat că sistemul informatic funcționează, traficul prin punctele de frontieră de la granița comună fiind reluat.

×
Subiecte în articol: granița româno-ungară Oradea Ungaria
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close