Antena 3 CNN Actualitate Banca Naţională a României îşi modernizează toaletele. WC-urile din sediul central costă 8,8 milioane lei

Banca Naţională a României îşi modernizează toaletele. WC-urile din sediul central costă 8,8 milioane lei

Banca Națională a României va plăti aproape 8,8 milioane de lei pentru modernizarea toaletelor din sediul central al instituției conduse de Mugur Isărescu, fiind vorba de o clădire monument istoric. 

Banca Naţională a României îşi modernizează toaletele. WC-urile din sediul central costă 8,8 milioane lei
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    05 Mai 2021   •   12:12

În plus, instalaţia de încălzire şi ventilaţie din toalete nu mai funcţionează, acestea nefiind modernizate de 30 de ani.

Achiziția lucrărilor, înaintea Sărbătorilor Pascale

Achiziția lucrărilor a avut loc la sfârșitul lunii trecute, înaintea Sărbătorilor Pascale, contractele fiind atribuite prin procedură simplificată.

"Spațiile a căror amenajare face obiectul prezentului caiet de sarcini au funcțiunea de grupuri sanitare și, într-o foarte mică măsură, dușuri/vestiare/. Spațiile au suprafețe utile variabile și sunt distribuite pe întreaga înălțime a imobilului (subsol 1, demisol, parter, mezanin, E1-5, mansardă). 

(...) Finisajele existente ale spațiilor sunt parțial deteriorate și se află într-un stadiu semnificativ de uzură. (..) Instalațiile sanitare se află într-o stare semnificativă de uzură. (..) În prezent, sistemul de ventilație al grupurilor sanitare existente este nefuncțional", se arată în caietul de sarcini al licitației BNR.

BNR, cerinţe stricte legate de arhitectură

În ce privește arhitectura, cerințele BNR sunt foarte stricte. Spre exemplu, se dorește înlocuirea tavanelor false pe plasă cu unele din gips-carton. Noile finisaje urmează a fi realizate din materiale de o calitate superioară, iar pardoselile să fie făcute din plăci de granit compozit, se mai arată în caietul de sarcini al licitației.

Sursa: Jurnalul

×
Subiecte în articol: Banca Nationala a Romaniei toalete
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close