Antena 3 CNN Actualitate BNR: ”Prețurile la energie nu vor reveni niciodată la nivelul dinaintea pandemiei”

BNR: ”Prețurile la energie nu vor reveni niciodată la nivelul dinaintea pandemiei”

Prețurile la energie nu vor mai reveni niciodată la nivelul de dinaintea pandemiei. Acesta este avertismentul specialiștilor BNR, care spun că acest sacrifiu ne-ar putea feri de o criză alimentară majoră.

BNR: ”Prețurile la energie nu vor reveni niciodată la nivelul dinaintea pandemiei”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    02 Noi 2021   •   17:18

”Sacrificii va trebui să facem cu toții, pentru că parametrii de acum nu sunt sustenabili.

Prețurile la energie nu vor mai reveni niciodată la nivelul dinainte de pandemie și nici nu ar fi de dorit să revină dacă vrem ca planeta să mai fie locuibilă peste 30 sau 50 de ani.

Ce se întâmplă dacă nu facem sacrificii și continuăm să trăim business as usual? În primul rând, foamete. Într-un scenariu de creștere a temperaturii cu 4 grade Celsius, zonele cu secetă ar crește de la 15% la 45%. Ar afecta jumătate din populația globului, nici în România nu suntem complet feriți. Va crea mișcări mari de populație, războaie pentru hrană, ca în evul mediu.

Cam cum ar trebui să ne schimbăm modul de viață ca să nu ajungem în scenariile pe care tocmai ce le-am prezentat?

Putem să nu mai mâncăm carne roșie, carne de vită sau de porc și să mâncăm numai carne de pui sau pește? Asta știut fiind că vitele sunt cele mai mari emitente de gaz metan și că aceste cărnuri de vită și de porc presupun un consum extraordinar de mare de apă”, a declarat Valentin Lazea, economist șef BNR.

×
Subiecte în articol: BNR energie
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close