Antena 3 CNN Actualitate BNR răspunde afirmațiilor critice aduse de premierul Tudose: ”Se termină chestia asta, nu poate să dureze la nesfârşit”

BNR răspunde afirmațiilor critice aduse de premierul Tudose: ”Se termină chestia asta, nu poate să dureze la nesfârşit”

BNR răspunde afirmațiilor critice aduse de premierul Tudose: ”Se termină chestia asta, nu poate să dureze la nesfârşit”
Sursa foto: Foto: Gov.ro
30 Sep 2017   •   13:34

Directorul direcţiei de stabilitate financiară al BNR a declarat că afirmaţiile critice ale premierul Mihai Tudose sunt nişte „declaraţii politice” la care nu răspunde. Totuși, oficialul BNR a atras atenţia că se aşteaptă la creşteri ale ratelor şi ale dobânzilor la depozite.

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, referindu-se la creşterea nivelului indicelui ROBOR, că probabil „colegii” de la BNR au fost puţin plecaţi de acasă, pentru că era rolul băncii naţionale să intervină, informează news.ro.

”A spus-o şi domnul Vasilescu: vremea dobânzilor mici se termină. SUA au mărit deja dobânda de două sau de trei ori. Vorbim de nouă ani în care dobânzile au fost foarte, foarte mici. Se termină chestia asta, nu poate să dureze la nesfârşit”, punctează Eugen Rădulescu, directorul direcției de stabilitate financiară BNR.

Întrebat dacă ar trebui să ne aşteptăm la rate mai mari, oficialul BNR a răspuns ferm: „Sigur că da. De când tot spunem treaba asta? Vor creşte şi dobânzile la depozite, evident. Deocamdată, dobânzile la depozite sunt foarte, foarte scăzute şi ele deja nu mai acoperă inflaţia”, a adaugat Rădulescu.

×
Subiecte în articol: BNR raspuns inflatie crestere dobanzi rate
Parteneri
Cătălin Cherecheş, adus în România!
x close