Antena 3 CNN Actualitate BNR va lansa o monedă de argint cu tema 125 de ani de la nașterea lui George Călinescu

BNR va lansa o monedă de argint cu tema 125 de ani de la nașterea lui George Călinescu

bnr va lansa o moneda de argint cu tema 125 de ani de la nasterea lui george calinescu
BNR va lansa o monedă de argint cu tema 125 de ani de la nașterea lui George Călinescu
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2024   •   09:37

Banca Națională a României (BNR) lansează în circuitul numismatic, începând de luni, 24 iunie, o monedă din argint cu tema 125 de ani de la nașterea lui George Călinescu.

Potrivit unui comunicat al Băncii Naționale, aversul monedei prezintă o parte din clădirea Academiei Române din București al cărui membru titular a fost, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2024”.

Reversul monedei redă portretul, semnătura, numele lui George Călinescu și anii între care a trăit acesta „1899 - 1965”.

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoţite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 500 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 125 de ani de la nașterea lui George Călinescu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

×
Subiecte în articol: BNR moneda
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close