Antena 3 Actualitate BNS: Aproximativ 10.000 de salariaţi riscă să rămână şomeri în 2012

BNS: Aproximativ 10.000 de salariaţi riscă să rămână şomeri în 2012

de M.Z.    |    20 Feb 2012   •   15:45
BNS: Aproximativ 10.000 de salariaţi riscă să rămână şomeri în 2012
Sursa foto: Foto: egoinvenio.wordpress.com

Aproximativ 10.000 de salariaţi din ţară riscă să îşi piardă locurile de muncă în acest an, dacă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind şomajul tehnic nu va fi actualizată în cel mai scurt timp, a atenţionat, luni, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Ion Pisc, potrivit Agerpres.

"Deşi am solicitat încă de săptămâna trecută să avem o întrevedere cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, pentru a discuta despre necesitatea actualizării rapide a Ordonanţei de Urgenţă privind şomajul tehnic, dar şi despre deblocarea activităţii Consiliului Economic şi Social (CES), până la această oră nu am primit niciun răspuns din partea Guvernului.

Dacă ordonanţa nu va fi reactualizată cât mai urgent, atunci un număr cuprins între 5.000 şi 10.000 de salariaţi la nivelul întregii ţări riscă să ajungă pe drumuri, deoarece angajatorii se vor confrunta, timp de mai multe luni, cu o scădere a activităţii şi nu vor mai putea susţine efortul economic necesar achitării drepturilor salariale", a atras atenţia vicepreşedintele BNS.

Potrivit acestuia, cei mai afectaţi vor fi angajaţii din sectorul energetic, respectiv din societăţile de termoficare - care pe timpul verii asigură doar producerea de apă caldă - combinatele chimice, precum şi sectorul construcţiilor - care în sezonul rece înregistrează o diminuare semnificativă a volumului de activităţi.

Şi preşedintele executiv al Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR-1903), Constantin Vasilescu, se declară nemulţumit de faptul că premierul Mihai Răzvan Ungureanu nu a convocat până acum o întâlnire cu reprezentanţii patronatelor şi ai sindicatelor, în vederea actualizării rapide a OU privind şomajul tehnic.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close