Antena 3 Actualitate BNS intervine în scandalul de la Poşta Română: "Sunt numiţi politic! Nu există stabilitate, predictibilitate"

BNS intervine în scandalul de la Poşta Română: "Sunt numiţi politic! Nu există stabilitate, predictibilitate"

de Georgiana Adam    |    15 Ian 2022   •   13:56
BNS intervine în scandalul de la Poşta Română: "Sunt numiţi politic! Nu există stabilitate, predictibilitate"
Sursa foto: Hepta | Petrisor Iordan

Blocul Naţional Sindical (BNS) intervine în scandalul de la Poşta Română şi atrage atenţia asupra consecinţelor unei modificări de amploare poate destabiliza întreaga companie.

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, afiliat BNS, a adus în discuția blocului situația din compania națională de servicii poștale, respectiv Poşta Română.

În sesizarea transmisă ministrului interimar al MCID, Virgil Popescu, Dumitru Costin, președintele BNS, atrage atenția că o modificare de asemena anvergură a structurii unui operator economic de importanța Poștei Române nu poate fi făcută nici fără acordul sindicatului și nici de un director general provizoriu și un Consiliu de Administrație, tot provizoriu, cu mandate de 4 luni, cum este cazul companiei Poşta Română.

De asemenea, BNS solicită definitivarea procedurilor de numire a unui CA și a unui director general cu mandate pline de 4 ani, în conformitate cu OUG 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. 

BNS acuză că lipsa stabilității, a predictibilității și a transparenței în ceea ce privește managementul unei companii și impunerea unor șefi care nu stăpânesc suficient problematica domeniului pe care sunt numiți politic să îl păstorească, pot duce  la destabilizarea economică și financiară a unei companii importante în economia națională, companie care este unul dintre cei mari angajatori de stat, cu un număr de peste 23.000 de salariați și o rețea de aproximativ 5.500 de oficii poștale, în toată țara.

×
Subiecte în articol: Posta Romana BNS
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close