Antena 3 Actualitate Boala gravă care se transmite ușor în mijloacele de transport în comun. Simptomele nu apar la toți oamenii

Boala gravă care se transmite ușor în mijloacele de transport în comun. Simptomele nu apar la toți oamenii

12 Feb 2020   •   11:38
Boala gravă care se transmite ușor în mijloacele de transport în comun. Simptomele nu apar la toți oamenii
Sursa foto: Foto: Pexels

Tusea prelungită poate fi un simptom al unei boli extrem de grave, prin urmare mersul la medic este obligatoriu atunci când nu reușim să scăpăm de ea după trei săptămâni, orice am face.

Primul diagnostic care trebuie exclus este tuberculoza. Nu se ia uşor, ca o viroză respiratorie. Dar se poate lua în transportul în comun. Avem prevenţie, vaccinul BCG. Însă nu reuşim, în România cel puţin, să scăpăm definitiv de această afecţiune, scrie stirileprotv.ro.

În România, numărul persoanelor infectate cu microbul Mycobacterium Tuberculosis, cel care produce boala numită turberculoză, este mai mare decât al celor neinfectaţi. Ne spune chiar Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Dar, dacă sunteţi infectat nu înseamnă că veţi face boala.

Boala apare când apărarea imunitară e deficitară. Ca să fie contagioasă, trebuie să staţi în imediata apropiere a unui pacient care are leziuni extinse în plămâni, adică un pacient care nu ştie de boală şi nici nu o tratează.

Transmiterea tuberculozei se face exclusiv respirator, prin picăturile mici de salivă eliminate de către bolnavul cu tuberculoză - prin tuse, strănut sau chiar vorbit. Boala nu se transmite prin contactul cu obiectele sau hainele purtate de bolnavul cu tuberculoză.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close