Antena 3 CNN Actualitate Hepatita misterioasă care afectează grav copiii a ajuns în România. Medicii sunt în alertă

Hepatita misterioasă care afectează grav copiii a ajuns în România. Medicii sunt în alertă

Hepatita misterioasă la copii care a creat panică în lumea întreagă a apărut și la noi în țară. Cazurile au stârnit îngrijorare în multe state europene, dar și în America. Cel puțin un copil a murit din această cauză.

Hepatita misterioasă care afectează grav copiii a ajuns în România. Medicii sunt în alertă
de Georgiana Botez    |    25 Apr 2022   •   08:14

Cel puțin 169 de cazuri de hepatită acută cu origine necunoscută la copii cu vârste cuprinse între 1 lună și 16 ani au fost identificate în 11 țări. 

Dintre cazurile depistate cel puțin un copil a murit și alți 17 au avut nevoie de transplant hepatic.  Adică unul din 10 copii bolnavi.  

Primele cazuri de hepatită cu origine necunoscută au fost depistate la zeci de copii din Marea Britanie iar numărul acestora a ajuns la 114. 

Între timp au apărut cazuri în Spania, Israel, Statele Unite, Italia, Franța și chiar și în România a fost descoperit un astfel de caz. 

Cele mai frecvente simptome sunt cele gastrointestinale cum ar fi durerile abdominale, diaree, sau chiar vărsături. 

Pentru a preveni răspândirea bolii specialiștii recomandă testarea pentru adenovirus la copii atunci când este vorba despre o cauză necunoscută iar testarea  completă a sângelui,  nu doar a plasmei sanguine, pentru a avea rezultate mult mai clare. 

×
Subiecte în articol: hepatita
Parteneri
Vlad Voiculescu a fost pus sub urmărire penală de DNA
x close