Antena 3 CNN Actualitate Boala oaselor de sticlă. O fetiţă de 7 ani suferă de o boală extrem de rară

Boala oaselor de sticlă. O fetiţă de 7 ani suferă de o boală extrem de rară

Boala oaselor de sticlă. O fetiţă de 7 ani suferă de o boală extrem de rară
Sursa foto: Foto: worldbestonlinepharmacy.com
de M.Z.    |    09 Noi 2011   •   19:51

Viaţa unei fetiţe de şapte ani este pusă în pericol la orice mişcare. Fata a moştenit de la tatăl ei boala oaselor de sticlă. Acum este în spital, cu cinci fracturi.

Copilul îşi doreşte să se joace, să alerge sau să se plimbe cu rolele, dar nu poate face nimic din toate acestea, pentru ca orice lovitură, oricât de mică, îi poate rupe oasele fragile.

Fata a moştenit boala de la tatăl sau. Este o maladie rară, cauzată de lipsa colagenului din oase. De când s-a născut, a stat mai mult prin spitale.

Rănile ei se vindecă foarte greu, iar tratamentele sunt foarte costisitoare. Sistemul de sănătate îngreunează situaţia şi mai mult, deoarece costurile îngrijirilor medicale nu sunt decontate de CNAS. Din fericire, Spitalul Judeţean Constanţa suportă costurile tratamentului.

Mama fetei spune că un tratament pentru zile cotă în jur de 4.000 de lei, iar copila trebuie să facă trei astfel de şedinţe pe an. Fetiţa merge la o şcoală specială şi are doar şapte colegi în clasă care au nevoie permanentă de supraveghere.

 



×
Subiecte în articol: copil fracturi oase tratament
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close