Antena 3 CNN Actualitate Boc a discutat cu parlamentarii PDL despre posibilitatea revenirii salariilor în 2012

Boc a discutat cu parlamentarii PDL despre posibilitatea revenirii salariilor în 2012

Boc a discutat cu parlamentarii PDL despre posibilitatea revenirii salariilor în 2012
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Sep 2011   •   08:34

Primul ministru Boc le-a vorbit, duminică, parlamentarilor PDL, la reuniunea de la Palatul Parlamentului, despre posibilitatea ca în 2012 salariile bugetarilor să revină la nivelul de dinainte de tăieri, informează surse din partid, citate de Mediafax.

Premierul a precizat că această creştere ar fi posibilă în condiţiile unei creşteri economice de 3,5% din PIB anul viitor.

Potrivit declaraţiilor făcute de ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, perspectiva privind revenirea în 2012 a salariilor bugetarilor la nivelul de dinaintea scăderii este bună, însă o decizie va fi luată în momentul definitivării bugetului pentru anul viitor.

"Noi dorim ca această diferenţă să o dăm cât mai repede, precum şi acea actualizare la inflaţie. Este o dorinţă. Noi trebuie să ţinem seama de ce se întamplă pe celelalte pieţe, să fim prudenţi, să asigurăm consolidarea fiscală. O decizie se va lua în momentul definitivării bugetului, perspectiva este bună", a declarat Ialomiţianu.

În urmă cu un an, Guvernul a decis reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%. Măsură a fost aplicată din luna iulie. În ianuarie 2011, salariile de bază ale bugetarilor au crescut cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, şi nu din luna iunie. În consecinţă, salariile sunt mai mici cu 13,75% faţă de luna iunie 2010, când au fost reduse de Guvern.

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc bugetari
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close