Antena 3 CNN Actualitate Boc are grijă de oamenii lui, chiar şi după ce a plecat de la Guvern. Ce funcţie are o consilieră cu o lună experienţă

Boc are grijă de oamenii lui, chiar şi după ce a plecat de la Guvern. Ce funcţie are o consilieră cu o lună experienţă

Boc are grijă de oamenii lui, chiar şi după ce a plecat de la Guvern. Ce funcţie are o consilieră cu o lună experienţă
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    10 Apr 2012   •   21:02

Fostul premier Emil Boc are grijă de oamenii lui chiar şi după ce a plecat de la Palatul Victoria. Una dintre fostele sale consiliere a ajuns să reprezinte Ministerul Muncii la Ambasada României la Paris, deşi are doar o lună experienţă în acest minister, scrie România liberă.

Mai mult chiar, există dovezi care arată că Elena Irofti nici nu ar fi fost angajată la Ministerul Muncii în momentul numirii în funcţie, aşa cum cereau condiţiile legale pentru acest post. Raluca Elena Irofti a fost adusă de Emil Boc la Guvern de la primăria Cluj, unde îi era subordonată.

"Postul de ataşat pentru probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei României la Paris a fost înfiinţat, în ianuarie 2011, iar eu, lucrând la guvern, am ştiut de existenţa lui. Cunoşteam dificultăţile cu romii pe care le avem la Paris şi înţelegând problemele acestei comunităţi doream să îndeplinesc toate condiţiile pentru ca în momentul în care acest post va fi scos la concurs să mă pot înscrie", a declarat Elena Irofti.

Una dintre condiţiile de participare era ca fiecare candidat „să facă parte din aparatul propriu al ministerului sau din instituţiile aflate în subordinea sau autoritatea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale". Doar că, cel puţin din două documente reiese că fosta consilieră a lui Boc a lucrat ultima oară pentru guvern şi nu pentru Ministerul Muncii, iar în aceste condiţii nu ar fi putut să se înscrie la concursul pentru postul de la Paris.

Raluca Elena Irofti a fost numită la 3 martie 2009 consilier personal al premierului Emil Boc. Anterior lucrase la primăria din Cluj-Napoca unde a ocupat poziţia de inspector de specialitate la Biroul de Relaţii Externe pentru Investitori (altfel spus, fusese tot subalternă a premierului Boc, pe atunci primar de Cluj - n.red.).

×
Subiecte în articol: Emil Boc experienta
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close