Antena 3 Actualitate Boc: Bacalaureatul a fost simplificat. Examenul va avea trei probe scrise

Boc: Bacalaureatul a fost simplificat. Examenul va avea trei probe scrise

09 Sep 2009   •   20:48
Boc: Bacalaureatul a fost simplificat. Examenul va avea trei probe scrise

Elevii care trec acum în clasa a XII-a vor da Bacalaureatul la numai trei materii. Prima probă este cea la limba şi literatura română, iar următoarele două variază în funcţie de profilul absolvit.

La finalul şedinţei de Guvern de miercuri, premierul Emil Boc a anunţat că elevii vor susţine alte trei probe pe parcursul anului şcolar. Este vorba despre obţinerea unor certificate pentru limba română, o limbă străină şi abilităţi digitale (utilizarea calculatorului).

"Competenţele se vor măsura prin calificative, de la slab la foarte bine şi sunt obligatorii pentru a putea ajunge la probele scrise", a adeclarat primul ministru.

Certificatele pot fi echivalate cu cele recunoscute internaţional, pe care elevii le pot obţine urmând anumite cursuri de specializare.

Emil Boc a mai precizat că, de acum înainte, "pentru un număr foarte mare de ani, examenul de Bacalaureat va fi structurat în această formulă, simplificat, care pune accent şi pe formare dar şi pe competenţă".Antena3.ro


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close