Antena 3 CNN Actualitate Boc, chemat de Băsescu la Cotroceni. Absorbţia fondurilor UE, posibilă temă de discuţie

Boc, chemat de Băsescu la Cotroceni. Absorbţia fondurilor UE, posibilă temă de discuţie

Boc, chemat de Băsescu la Cotroceni. Absorbţia fondurilor UE, posibilă temă de discuţie
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Iul 2011   •   12:52

Premierul Emil Boc a discutat aproximativ o oră la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu. Potrivit unor surse, citate de Mediafax, Băsescu le-a cerut premierului şi miiniştrilor să stabilească măsuri clare de creştere a volumului de absorbţie a fondurilor europene. La întâlnire au participat Elena Udrea, Anca Boagiu, Sebastian Lăzăroiu şi  Ion Ariton.

Potrivit aceloraşi surse, în cadrul întâlnirii nu s-a discutat şi de o eventuală remaniere.

Potrivit Mediafax.ro, întâlnirea dintre preşedinte şi premier a avut loc şi pe fondul scandalului legat de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care ar fi beneficiat de lucrări de 20.000 de euro pentru amenajarea unui apartament, în schimbul influenţei sale în atribuirea unor contracte de lucrări ale Administraţiei Naţionale "Apele Române" către o firmă din Negreşti Oaş.

 


Săptămâna trecută, Emil Boc le-a cerut evaluări miniştrilor după ce a fost tras la răspundere, la rândul lui, de preşedintele Traian Băsescu.

Boc le-a reproşat miniştrilor că nu şi-au respectat angajamentele de a îmbunătăţi absorbţia fondurilor de la Uniunea Europeană şi le-a cerut să vină urgent cu soluţii.

În iunie, şeful statului i-a avertizat pe miniştri că ar putea părăsi Guvernul dacă rata de absorbţie a fondurilor UE rămâne slabă.

Deşi susţin că nu ştiu nimic despre o posibil remaniere, democrat-liberalii au început deja procesul de evaluare a secretarilor de stat şi a miniştrilor.

Ministerul Agriculturii este primul la capitolul absorbţiei fondurilor europene, cu o rată de absorbţie de 26%. Îl urmează Ministerului Dezvoltării, cu un grad de absorbţie de peste 23%. Cel mai prost stau Internele, conduse de Traian Igaş, şi Ministerul Transporturilor, păstorit de Anca Boagiu, care abia se apropie de 2%.

Ştire în curs de actualizare.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close