Antena 3 Actualitate Boc: Continuarea grevei poate aduce prejudicii grave sistemului de stat

Boc: Continuarea grevei poate aduce prejudicii grave sistemului de stat

05 Oct 2009   •   17:50
Boc: Continuarea grevei poate aduce prejudicii grave sistemului de stat

"Grevele generale pot pune în pericol plata salariilor şi a pensiilor", a declarat, luni, la Palatul Victoria, premierul Emil Boc. În cadrul unei declaraţii de presă, primul ministru a vorbit despre protestele bugetarilor desfăşurate pe parcursul zilei.

Emil Boc a dat asigurări că, "prin intrarea în vigoare a legii salarizării unice, nimeni nu pierde niciun leu" şi că "vor beneficia de o creştere mare a salariilor profesorii, medicii şi funcţionarii publici".

"În perioada de implementare a legii, creşterea pe sistemul bugetar este de 56%", a mai expliat acesta.

Emil Boc a precizat că "sectorul bugetar a fost poate cel mai puţin atins de efectele crizei economice" şi i-a invitat pe bugetari "să ia exemplul celor din privat, care nu au făcut grevă".

Primul ministru a făcut apoi un apel către sindicate pentru continuarea dialogului social, susţinând că greva nu reprezintă o soluţie pentru situaţia actuală.

"Continuarea grevei poate aduce prejudicii grave sistemului de stat", a mai spus Boc.

Peste 800.000 de bugetari au oprit munca, luni, nemulţumiţi de legea salarizării unice pentru care Executivul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close