Antena 3 CNN Actualitate Boc: Creşteri salariale doar pentru cei cu salarii foarte mici

Boc: Creşteri salariale doar pentru cei cu salarii foarte mici

Boc: Creşteri salariale doar pentru cei cu salarii foarte mici
Sursa foto: emil boc
01 Apr 2009   •   01:52

Guvernul va discuta în primă lectură, în şedinţa de miercuri, proiectul de Lege prin care va fi interzisă cumularea pensiilor de peste 1.500 de lei cu salariul de la stat, a declarat premierul Emil Boc.
Acesta anunţase anterior că doar persoanele care au pensii cu o valoare de până la 1.500 de lei vor putea cumula pensia cu salariul de la stat.

Boc afirma atunci că proiectul de act normativ va intra în dezbatere publică, va fi adoptat de Guvern, iar ulterior va fi înaintat dezbaterii Parlamentului.

Creşterile salariale vor fi aplicate în acest an, în condiţiile unor economii bugetare, doar în cazul bugetarilor cu salarii mici şi foarte mici, în timp ce pentru persoanele cu venituri care depăşesc echivalentul salariului mediu pe economie va fi decisă o plafonare, a declarat premierul Emil Boc.

"Acele salarii mici şi foarte mici vor fi majorate cel puţin cu nivelul inflaţiei, cu o singură condiţie: să facem economii în primul rând din altă parte, acolo unde este surplus, unde este bugetar de lux mult prea bine plătit în raport cu performanţa pe care o are. Pentru cei care sunt cu mult peste salariul mediu pe economie, vom găsi o soluţie acolo să plafonăm salariile, pentru a putea să majorăm măcar cu ritmul inflaţiei salariile mici şi foarte mici", a spus Boc.

Premierul a precizat că alte majorări salariale vor fi efectuate doar dacă economia va performa.

El a arătat, totodată, la postul public de televiziune, că pensiile vor fi majorate în acest an în două etape, cu 3% în aprilie şi, "dacă economia merge bine", cu încă 2% în octombrie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close