Antena 3 CNN Actualitate Boc glumeşte pe seama taxei pentru fast-food: "Nu sunt un om vicios" (VIDEO)

Boc glumeşte pe seama taxei pentru fast-food: "Nu sunt un om vicios" (VIDEO)

Boc glumeşte pe seama taxei pentru fast-food: "Nu sunt un om vicios" (VIDEO)
06 Ian 2010   •   11:25


Premierul Emil Boc a glumit pe seama noii taxe asupra dulciurilor, sucurilor carbogazoase şi produselor de fast-food, spunând că nu este un om vicios. Propunerea vine de la Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, iar procedura va fi similară taxei pe viciu. Măsura îi loveşte pe producători, iar efectul imediat va fi scumpirea acestor produse.

De câte ori vom cumpăra o ciocolată, un hambuger sau o sticlă de suc vom plăti o taxă similară celei pe viciu. Subiectul nu este comentat însă de premierul Boc.

"După cum vedeţi, nu sunt un om vicios sau suma viciilor este constantă. Nu mă pronunţ până nu am toate informaţiile necesare", a spus Boc.

Există şi o explicaţie pentru introducerea unei asemenea taxe - descurajarea consumului de produse care pot fi dăunătoare.

"Statul român are acest drept ca pe produse care sunt dăunătoare să introducă nişte modalităţi de taxare", susţine ministrul Sănătăţii.

Efectul va fi resimţit la raft, pentru că producătorii îşi vor recupera banii de la cumpărători prin majorarea preţurilor. Autorităţile estimează că taxa pe produsele fast food de măsură va aduce un miliard de euro în plus la buget.




Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc taxa dulciuri fast food
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close