Antena 3 CNN Actualitate Boc: Guvernarea de dreapta, prima opţiune. Postul de premier, arogat de PDL (VIDEO)

Boc: Guvernarea de dreapta, prima opţiune. Postul de premier, arogat de PDL (VIDEO)

Boc: Guvernarea de dreapta, prima opţiune. Postul de premier, arogat de PDL (VIDEO)
Sursa foto: Emil Boc
07 Dec 2009   •   19:10

PDL reiterează necesitatea unei guvernări de dreapta în România şi consideră că premierul va trebui dat de partidul care a dovedit că este preferatul electoraului, a declarat luni, liderul democrat-liberal Emil Boc. El a prezentat şi condiţiile în care PDL vede această guvernare: un executicv format din partide politice de dreapta, premier democrat-liberal şi implementarea prevederilor referendumului votat de populaţie, împreună cu continuarea procesului de modernizare a societăţii şi instituţiilor.
"Urmează să vedem cum această voinţă exprimată de români, în alegeri, poate fi pusă în practică de către politicieni", a afirmat Emil Boc, care a arătat că PDL aşteaptă mai întâi să fie făcuţi paşii legali şi constituţionali pentru validarea alegerilor prezidenţiale de către Curtea Constituţională.

Boc: Premierul va fi dat de partidul pentru care au votat cei mai mulţi români


Întrebat dacă mai e posibilă o colaborare cu PSD în actualele condiţii Boc a infirmat arătând că "nu avem în vedere o asemenea ipoteză în acest sens".
?PDL este conştient de responsabilitatea susţinerii acestui proiect câştigător. Guvernarea de dreapta este prima opţiune pe care PDL consideră că trebuie să-şi găsească reflecţia. Nu excludem nici alte variante şi evident că nu excludem alte alternative. Nu am avut încă o discuţie oficială cu PNL. Aici e vorba în primul rând de un proiect. Românii şi-au spus cuvântul acum e rândul politicienilo. Este nevoie în primul rând de înţelepciune, negociere dacă e nevoie pentru a pune în practică voinţa electoratului, liniile majore pe care românii le-au creionat în timpul acestor alegeri? a afirmat Boc.

În ceea ce poriveşte posibilitatea ca PDL să renunţe la la postul de premier pentru a asigura o stabilitat guvernamentală, Boc a sugerat că această variantă de lucru nu există.

?Credem că partidul care s-a validat în ochii electoratului ca prima formaţiune trebuie să aibă prima opţiune la postul de premier? a afirmat Boc.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc guvern
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close