Boc: Guvernarea de dreapta, prima opţiune. Postul de premier, arogat de PDL (VIDEO)

07 Dec 2009   •   19:10
Boc: Guvernarea de dreapta, prima opţiune. Postul de premier, arogat de PDL (VIDEO)
Emil Boc

PDL reiterează necesitatea unei guvernări de dreapta în România şi consideră că premierul va trebui dat de partidul care a dovedit că este preferatul electoraului, a declarat luni, liderul democrat-liberal Emil Boc. El a prezentat şi condiţiile în care PDL vede această guvernare: un executicv format din partide politice de dreapta, premier democrat-liberal şi implementarea prevederilor referendumului votat de populaţie, împreună cu continuarea procesului de modernizare a societăţii şi instituţiilor.
"Urmează să vedem cum această voinţă exprimată de români, în alegeri, poate fi pusă în practică de către politicieni", a afirmat Emil Boc, care a arătat că PDL aşteaptă mai întâi să fie făcuţi paşii legali şi constituţionali pentru validarea alegerilor prezidenţiale de către Curtea Constituţională.

Boc: Premierul va fi dat de partidul pentru care au votat cei mai mulţi români


Întrebat dacă mai e posibilă o colaborare cu PSD în actualele condiţii Boc a infirmat arătând că "nu avem în vedere o asemenea ipoteză în acest sens".
?PDL este conştient de responsabilitatea susţinerii acestui proiect câştigător. Guvernarea de dreapta este prima opţiune pe care PDL consideră că trebuie să-şi găsească reflecţia. Nu excludem nici alte variante şi evident că nu excludem alte alternative. Nu am avut încă o discuţie oficială cu PNL. Aici e vorba în primul rând de un proiect. Românii şi-au spus cuvântul acum e rândul politicienilo. Este nevoie în primul rând de înţelepciune, negociere dacă e nevoie pentru a pune în practică voinţa electoratului, liniile majore pe care românii le-au creionat în timpul acestor alegeri? a afirmat Boc.

În ceea ce poriveşte posibilitatea ca PDL să renunţe la la postul de premier pentru a asigura o stabilitat guvernamentală, Boc a sugerat că această variantă de lucru nu există.

?Credem că partidul care s-a validat în ochii electoratului ca prima formaţiune trebuie să aibă prima opţiune la postul de premier? a afirmat Boc.

Antena3.ro

Alegeri 2020
Parteneri
x close