Antena 3 CNN Actualitate Boc: Guvernul va aproba un proiect de lege privind şomajul tehnic, cu începere de la 1 februarie (VIDEO)

Boc: Guvernul va aproba un proiect de lege privind şomajul tehnic, cu începere de la 1 februarie (VIDEO)

Boc: Guvernul va aproba un proiect de lege privind şomajul tehnic, cu începere de la 1 februarie (VIDEO)
27 Ian 2010   •   19:00

Guvernul va aproba la începutul lunii februarie un proiect de lege care va reglementa şomajul tehnic ca modalitate de bază pentru protejarea angajaţilor, cu începere de la 1 februarie 2010, după sistemul aplicat anul trecut. Anunţul a fost făcut, miercuri, de către premierul Emil Boc, după discuţia cu sindicatele şi patronatele.

Cât priveşte previziunea făcută de şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, potrivit căreia un milion de români ar urma să rămână fără loc de muncă în 2010, Emil Boc susţine că numărul de posturi menţinute în sectorul bugetar va fi stabilit pe baza standardelor de cost.

"Nu există niciun document oficial încheiat cu FMI care să stabiliească un număr de concedieri", a mai spus Boc.

Jeffrey Franks susţine că e necesară reducerea cheltuielilor salariale ale statului. Declaraţia vine după ce, în urmă cu două săpămâni, premierul Emil Boc dădea asigurări în Parlament că "nimeni nu va fi uitat, nimeni nu va fi abandonat".

Sindicaliştii nu sunt însă surprinsi să afle că numărul şomerilor va fi mai mare cu 300.000 faţă de cât a anunţat până acum Guvernul.

În bugetul acestui an, stabilit de Executiv, se prevede că 645.000 de români îşi vor pierde locurile de muncă, mai puţin cu 55.000 faţă de 2009. În niciun caz nu s-a vorbit de un milion de şomeri pentru 2010, aşa cum prognozează FMI.




Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Emil Boc somaj tehnic sindicate patronate
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close