Boc: Guvernul va menţine dialogul cu populaţia. Nu putem promite creşteri de salarii şi pensii

de Antena3.ro    |    17 Ian 2012   •   16:49
Boc: Guvernul va menţine dialogul cu populaţia. Nu putem promite creşteri de salarii şi pensii Foto: Intact Images

Guvernul va menţine dialogul cu populaţia, dar nu poate promite creşteri de salarii şi pensii peste noapte, a declarat, marţi, premierul Emil Boc, citat de Mediafax. Primul ministru a mai spus că Executivul are de optat între colapsul economic al ţării şi măsuri dure de reformă care pot aduce beneficii pe termen mediu şi lung.

"Credeţi că eu şi colegii mei nu ştim cât de greu o duc mulţi oameni în această ţară, credeţi că nu ştiu ce impact a avut măsura de a reduce salariile ? Ştim că aproximativ 200.000 bugetari şi-au pierdut slujbele în aceşti ani. Nu am dorit acest lucru, dar era nevoie oare de redimensionarea aparatului de lucru în sistemul bugetar ? Era nevoie. Oamenii au toate motivele să fie nemulţumiţi şi îi înţeleg, dar nu aveam alternativă decât colapsul pe de-o parte, să scufundăm economia şi ţara, sau să luăm nişte măsuri mai neplăcute, dar care pe termen mediu şi lung ne pot aduce ce aşteaptă toţi românii", a spus Boc.
   
El a arătat că Ministerul Muncii va avea noi discuţii cu organizaţiile sindicale, pentru a explica anumite lucruri care nu au fost "suficient de bine explicate".

 
Get Adobe Flash player

Parteneri
x close