Antena 3 CNN Actualitate Boc: Ieşim din recesiune în 2011, restructurările continuă, inflaţia şi cursul rămân sub control

Boc: Ieşim din recesiune în 2011, restructurările continuă, inflaţia şi cursul rămân sub control

Boc: Ieşim din recesiune în 2011, restructurările continuă, inflaţia şi cursul rămân sub control
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Dec 2010   •   21:41

Premierul Emil Boc a anunţat, marţi seară, la postul public de televiziune, că procesul de restructurare în domeniul bugetar va continua anul viitor în sectoarele în care procedurile nu au fost încă finalizate. Primul ministru mai susţine că România va ieşi din recesiune în 2011 şi că inflaţia şi cursul vor rămâne sub control.

Emil Boc a declarat că numărul de bugetari a scăzut în noiembrie la 1,27 milioane persoane, sub limita convenită cu FMI.

"Am pornit în decembrie 2008 de la 1.397.000 de bugetari, iar la sfârşitul lunii noiembrie România are 1.274.000  de bugetari, deci o reformă a statului de a ajusta numărul de personal după ceea ce îşi poate permite această ţară. Acesta a fost un lucru pe care l-am făcut cu greutăţi, dar absolut necesar acestei ţări", a spus Boc, la TVR1.

Premierul susţine că procesul de reducere a numărului de bugetari va continua în 2011 în domenii precum Administraţie şi Finanţe.

"Partea cea mai importantă a reformei sectorului bugetar a fost făcută în anul 2010 şi va continua în 2011 în acele domenii care încă nu au făcut obiectul restructurării, procedurile nefiind finalizate, cum sunt, de exemplu, Internele, Finanţele, (...) domenii mult mai aplicate şi cu particularităţi specifice", a spus Boc.

Disponibilizările continuă în 2011


În cadrul aceluiaşi interviu, primul ministru s-a arătat optimist în privinţa situaţiei economice a României în anul 2011. Boc susţine că anul viitor vom ieşi din recesiune, că inflaţia şi cursul vor rămâne sub control, că şomajul va fi în uşoară scădere şi că bugetarii vor recupera o parte din banii pierduţi după tăierile cu 25%.

"Vom ieşi din recesiune în anul 2011, vom avea o creştere economică între 1,5 şi 2%, bugetarii vor recupera o parte din salariul pierdut în 2010, în domeniul privat salariul minim creşte de la 600 la 670 de lei, inflaţia rămâne sub control, cursul rămâne sub control, şomajul va scădea un pic în anul 2011, salariul mediu brut va avea o uşoară creştere", a spus premierul.

"Aceste măsuri erau absolut necesare pentru ca România să nu intre în derapaj ca alte ţări din Europa. Eu îi înţeleg pe oameni, au avut venituri diminuate în 2010. Dar preşedintele, Guvernul nu au luat aceste măsuri pentru că au ceva cu românii, împotriva lor. Ci pentru a salva ţara, pentru a salva 22 de milioane de români. Dacă am fi continuat politica Guvernului Tăriceanu, ţara ar fi intrat în colaps", a mai declarat Emil Boc.

×
Subiecte în articol: Emil Boc recesiune restructurari inflatie CURS
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close