Antena 3 CNN Actualitate Boc îi cere lui Igaş să iniţieze o anchetă în cazul Deta şi în poliţie: Românii trebuie să se simtă în siguranţă

Boc îi cere lui Igaş să iniţieze o anchetă în cazul Deta şi în poliţie: Românii trebuie să se simtă în siguranţă

Boc îi cere lui Igaş să iniţieze o anchetă în cazul Deta şi în poliţie: Românii trebuie să se simtă în siguranţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Iul 2011   •   17:01
Premierul României Emil Boc îi cere Ministrului de Interne, Traian Igaş, să iniţieze o anchetă detaliată atât la Deta cât şi în poliţie.Şeful guvernului susţine că procesul de reformă trebuie continuat până la capăt, pentru ca românii să se simtă în siguranţă.

"La solicitarea expresă pe care i-am adresat-o, ministrul Igaş are o anchetă în detaliu cu ce se întâmplă la Deta, dar şi în întregul sistem poliţienesc", a spus Boc, citat de Mediafax.

Pitrivit premierului, anchetarea persoanelor vinovate, indiferent despre cine este vorba, reprezintă o dovadă de funcţionare a statului de drept. Procesul de reformă, mai spune primul-ministru, trebuie continuat până la capăt, astfel încât populaţia să se simtă în siguranţă.

"Pentru asta trebuie oameni bine pregătiţi şi aflaţi acolo unde trebuie şi nu în birouri. Acest lucru se întâmplă în momentul de faţă, prin restructurarea aparatului poliţienesc concomitent cu destructurarea unor reţele din ultimii 20 de ani între diverse structuri poliţieneşti şi nu numai, care nu au conferit siguranţă cetăţeanului", a adăugat Emil Boc.

Trei tineri au fost înjunghiaţi, în urma unui conflict izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta. Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Şi fratele acestuia, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

În această cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi, iar Bogdan Roman este în continuare căutat. Fiul cel mare al primarului este dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. Pe numele acestuia, a fost emis mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile pe numele lui Bogdan Roman.

Luni seară, judecătoria Deta a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pentru fiul cel mic al primarului din localitate Călin Roman şi pentru alţi trei suspecţi.

 

×
Subiecte în articol: Traian Igas Emil Boc Deta siguranta ancheta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close