Antena 3 CNN Actualitate Boc: În România nu vor mai fi acceptate autostrăzi lucrate sub standardele UE

Boc: În România nu vor mai fi acceptate autostrăzi lucrate sub standardele UE

Boc: În România nu vor mai fi acceptate autostrăzi lucrate sub standardele UE
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Mai 2011   •   17:51

În România nu vor mai fi acceptate lucrări la autostrăzi care nu respectă standardele de calitate europene, iar constructorii vor trebui să fie mult mai serioşi în privinţa respectării termenelor, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, potrivit Agerpres.

"Sunteţi parteneri corecţi ai statului român şi aşteptăm respectarea întocmai a graficului de implementare şi, evident, calitatea lucrărilor să fie aşa cum aţi lucrat în alte ţări din UE", a spus prim-ministrul Emil Boc, la ceremonia de semnare a contractelor pentru cinci tronsoane în lungime totală de 98 km autostradă, cu o valoare de 693 milioane de euro, sumă asigurată din fonduri europene.

Premierul a ţinut să sublinieze că această licitaţie s-a făcut legal şi transparent.

"Plăţi către beneficiar sunt făcute în valoare de 2,4 miliarde, prefinanţări 1,5 miliarde şi 0,9 miliarde sunt rambursări efective. Ne apropiem de un miliard de euro şi în ceea ce priveşte lucrări efective efectuate şi rambursate cheltuielile. (...) În 2013, dacă nu greşesc, aceste tronsoane de autostradă vor fi gata", a spus şeful Guvernului.

Potrivit acestuia, în România sunt în prezent contractate proiecte în valoare de 12,8 miliarde de euro, cărora li se adaugă cele 700 milioane euro din contractele semnate vineri.

Premierul a amintit că, pe lângă banii de la buget şi cei din fonduri europene, Guvernul urmăreşte şi implementarea prin parteneriat public-privat a segmentelor de autostradă Sibiu-Piteşti şi Comarnic-Braşov.

Ce prevăd contractele semnate vineri


Cele cinci contracte semnate vineri vizează proiectarea şi execuţia următoarelor tronsoane de autostradă:
    - Autostrada Timişoara-Lugoj, Lotul 1, în valoare de 63,62 milioane euro cu TVA, ce va fi realizat de UMB - Tehnostrade;
    - Autostrada Nădlac-Arad şi drum de legătură Lotul 1, în valoare de 115,80 milioane euro, constructor Asocierea Romstrade - Monteadriano;
    - Autostrada Nădlac-Arad şi drum de legătură Lotul 2, compania câştigătoare a licitaţiei fiind Alpine, iar valoarea contractului 124,45 milioane euro;
    - Autostrada Lugoj-Deva Lotul 1, contract în valoare de 205,90 milioane euro câştigat de Tirrena Scavi; 
    - Autostrada Orăştie-Sibiu Lotul 3, câştigat de compania IMPREGILO, valoarea contractului - 182,91 milioane euro.

×
Subiecte în articol: autostrazi constructori Emil Boc licitatie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close