Antena 3 CNN Actualitate Boc, la Potlogi: Guvernul şi Parlamentul pot ţine şedinţe aici din când în când

Boc, la Potlogi: Guvernul şi Parlamentul pot ţine şedinţe aici din când în când

Boc, la Potlogi: Guvernul şi Parlamentul pot ţine şedinţe aici din când în când
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Apr 2011   •   23:57

Premierul Emil Boc, aflat, vineri, la semnarea contractului de finanţare pentru restaurarea Palatului Brâncovenesc Potlogi, din judetul Dâmboviţa, a declarat că după finalizarea lucrărilor de restaurare ar fi bine ca "Guvernul, poate şi Parlamentul, să vină să ţină din când în când aici şedinţe", informează Mediafax.
   
"A fost o curte domnească, sperăm ca la sfârşitul programului, la sfârşitul celor 39 de luni, să avem din nou o curte domnească unde şi Guvernul şi poate şi Parlamentul să vină să ţină din când în când câte o şedinţă şi să ducă  acest obiectiv turistic în România şi în lume pentru ca într-adevăr este unul extrem de valoros. (...) Astăzi, cu semnarea acestui contract, depăşim pragul de 12 miliarde de euro contracte semnate şi care intră în implementare. Plăţi efective de la Uniunea Europenă sunt de 2,3 miliarde de euro" a declarat  Emil Boc, vineri, la Potlogi.
   
Valoarea totală a proiectului de la Potlogi, construit de Constantin Brâncoveanu în 1698, pe locul unei curţi boiereşti, este de 42.809.489 lei, obiectivul fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa 5, cu fonduri europene, bani de la bugetul naţional şi de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, beneficiarul lucrării.
   
Durata de implementare a proiectului este de 39 de luni. Obiectivele specifice ale investiţiei sunt reabilitarea, restaurarea şi reconstruirea Ansamblului Brâncovenesc Potlogi, precum şi creşterea numărului de turişti ce vor vizita acest obiectiv de patrimoniu.
   
La un moment dat, Emil Boc si Elena Udrea au primit crose si mingii, ultimele de culoare portocalie, de la preşedintele federatţei internaţionale de hochei pe iarbă, care vrea să construiască un astfel de teren în comuna Conteşti, iar ulterior premierul şi ministrul au vizitat şi şantierul Drumului Sudului, din comuna dâmboviţeană Braniştea.
   

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close