Antena 3 CNN Actualitate Boc: Negocierile dintre medici şi Casa de Sănătate nu ar trebui să afecteze pacienţii (VIDEO)

Boc: Negocierile dintre medici şi Casa de Sănătate nu ar trebui să afecteze pacienţii (VIDEO)

Boc: Negocierile dintre medici şi Casa de Sănătate nu ar trebui să afecteze pacienţii (VIDEO)
Sursa foto: boc
03 Apr 2010   •   15:55

Pacienţii sunt victime colaterale în războiul dintre medicii de familie şi Casa de Sănătate. Premierul Emil Boc atrage însă atenţia că negocierile dintre doctori şi Casa de Sănătate n-ar trebui să-i afecteze. Deocamdată, medicii nu eliberează reţete compensate şi nici alte documente medicale.

?Ministerul Sănătăţii va negocia atât cât va fi necesar. Contractul-cadru a fost aprobat în Guvern şi urmează să se implementeze. Sper să se găsească înţelegere pentru că nu este firesc ca oamenii să sufere din cauza negocierilor sau a birocraţiei. Din punctul nostru de vedere noi am adoptat contractul-cadru în Guvern, înainte de 1 aprilie, iar detalii pot da cei de la Ministerul Sănătăţii?, a declarat premierul Boc.

Şi ministrul Sănătăţii Cseke Attila a încercat să medieze o înţelegere între medicii de familie şi reprezentanţii Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate. Fără succes, însă, cele două părţi nu au ajuns la un numitor comun.

Medicii de familie nu mai eliberează de la 1 aprilie reţete compensate şi gratuite, nemulţumiţi de actualele prevederi ale contractului-cadru de acordare a asistenţei medicale. Ei susţint că prin noul contract încheiat cu CNSAS, veniturile cabinetelor ar scădea cu aproximativ 40%.



Antena 3




×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close