Antena 3 CNN Actualitate Boc: "Nu am nici cea mai mică reţinere: ori plec acasă, ori facem reformele necesare României"

Boc: "Nu am nici cea mai mică reţinere: ori plec acasă, ori facem reformele necesare României"


Boc: "Nu am nici cea mai mică reţinere: ori plec acasă, ori facem reformele necesare României"
Sursa foto: emil boc
06 Aug 2009   •   00:35

Legea salarizării unice şi cea a sistemului de pensii nu pot fi aprobate decât prin angajarea răspunderii Guvernului, pentru că "vor cutremura sistemul public", iar Cabinatul Boc "ori pleacă, ori le adoptă", a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.
"Eu cred că aceste legi cum sunt salarizarea unică şi reforma sistemului de pensii nu pot fi aprobate prin altă formă decât cea a angajării răspunderii, pentru că sunt legi care vor cutremura sistemul public din România, iar Guvernul ori pleacă acasă ori le adoptă. Eu ca prim-ministru nu am nici cea mai mică reţinere să zic: ori plec acasă, ori facem aceste reforme necesare României, indiferent de costul politic pe care l-ar presupune", a afirmat Boc.
În opinia sa, calendarul stabilit pentru elaborarea legii pensiilor va fi respectat, astfel încât până în decembrie, cel târziu, ea să fie adoptată într-o formă care să răspundă tuturor nevoilor din sistemul de pensii din România.
"Prin asta înţeleg că nu vom mai avea nici aici categorii de privilegiaţi, vom integra pensiile speciale în sistemul pensiilor care se vor aplica pentru toţi românii şi principiul care va sta la bază va fi acela al contributivităţii: contribuţie mică - pensie mică, contribuţie mare- pensie mare. Iar aici avem toată determinarea să corectăm erorile din sistem care există în momentul de faţă, pentru ca fiecare român să se simtă mulţumit că atât a contribuit şi atât a primit, că nu există iarăşi categorii privilegiate", a spus Boc.
Premierul a precizat că echipa care lucrează la proiect a fost deja mandatată să vină la începutul lunii septembrie cu prima formă a proiectului pentru ca el să fie imediat după aceea prezentat în dezbatere publică şi trimis spre aprobare la Parlament.

?Vreau să fiu, iarăşi, foarte clar: guvernul pe care îl reprezint nu ţine cont de dimensiunea politică a acestui an, guvernul pe care îl reprezint trebuie să servească 22 milioane de români şi nu trebuie să servească doar interesele unora sau altora dintre cei care se află în sistemul bugetar. De aceea, trebuie să luăm măsuri chiar dacă mai dure, dar necesare României. Şi, de aceea, guvernul este determinat să-şi asume răspunderea politică pentru aceste măsuri, pe care trebuie să le ducă în continuare, pentru că orice amânare a acestora, amânarea unei decizii care trebuie să fie oricum luată, nu poate însemna decât un declin al performanţei statului?, puncta premierul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close