Antena 3 CNN Actualitate Boc: Nu guvernez după sondaje. Ar însemna un dezastru pentru România

Boc: Nu guvernez după sondaje. Ar însemna un dezastru pentru România

Boc: Nu guvernez după sondaje. Ar însemna un dezastru pentru România
Sursa foto: emil boc
14 Apr 2009   •   00:38

Premierul Emil Boc a dat asigurări ca actualul guvern nu va sacrifica viitorul României, nici din punct de vedere electoral şi nici politic, şi a adăugat că dacă ar guverna după sondaje, ar însemna să nu facă nimic.
Comentând rezultatele sondajului care indică o scădere a încrederii pe care i-o acordă populaţia, aprecia că o guvernare "după sondaje" ar însemna un dezastru pentru România şi că preferă să ia măsuri cu costuri politice, dar care vor fi apreciate pe termen lung.

"Fac o investiţie pe termen lung. Luăm măsurile care trebuie astăzi, cu costuri politice, ca pe termen lung lumea să aprecieze ce am făcut. A face invers, a guverna după sondaje, la timpul prezent, ar însemna un dezastru pentru România şi trimiterea ei într-o instabilitate politică, economică, cu consecinţe greu de prevăzut", a declarat Boc la TVR 1, comentând, la solicitarea moderatorului, rezultatele sondajului care indică scăderea popularităţii sale.

Premierul a mai notat că deja se văd semne uşoare ale acordului cu FMI Şi Comisia Europeană, prin echilibrarea cursului şi reluarea creditării, mai ales. Usoare semne se vad", a declarat Emil Boc.
De asemenea, Emil Boc crede că România este înca la un nivel acceptabil al disponibilizărilor în raport cu alte state europene.

Boc opinia că măsurile executivului său nu sunt deloc populare, dar au ca obiectiv ca viitorul României să nu fie sacrificat: "ştiu că măsurile noastre nu vor fi bine primite, nimeni nu este bucuros când îi spui să strângă cureaua, dar tot ce facem facem bine.
Aş prefera ca în viitor lumea să-şi aminteascp cp am fpcut ce trebuie cu preţul politic, dar să-şi amintească, peste ani, că Romania putea fi într-o situaţie dificilă. Ne asumăm acest risc".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc premierul Romaniei acord cu FMI
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close