Antena 3 CNN Actualitate Boc: Nu-i normal ca oamenii care au Mercedes în curte să primească alocaţie pentru copii (VIDEO)

Boc: Nu-i normal ca oamenii care au Mercedes în curte să primească alocaţie pentru copii (VIDEO)

Boc: Nu-i normal ca oamenii care au Mercedes în curte să primească alocaţie pentru copii (VIDEO)
Sursa foto: Emil Boc
19 Feb 2010   •   18:34

Primul ministru al României, Emil Boc, a declarat cu ocazia unei vizite la Cluj Napoca că există, în acest moment, sub analiză la Ministerul Muncii un proiect de lege referitor la alocaţiile copiilor. El a spus că dreptul la alocaţie este un drept constituţional recunoscut, dar cuantumul acesteia este stabilit de stat.

?Nu-i firesc ca oamenii care au Mercedes în curte să primească ajutor pe Legea 416 sau pe alte legi. E bine ca acei oameni, care au Mercedes în curte, să meargă la muncă în continuare, iar banii aceia de sprijin social să meargă la familii care, cu adevărat o duc greu în această ţară?, a explicat premierul Emil Boc.

Principiul pe care se bazează acest proiect de lege presupune ca acei copii din familii cu venit mai mare să aibă o alocaţie mai mică, în favoarea celor care provin din familii cu un venit mai mic.



?Nu este vorba de a face economii la bugetul de stat, ci de a orienta cu mai multă eficienţă banii care se primesc pe alocaţii. Dacă întrebaţi parinţii cu venituri mai mari, aceştia nici măcar nu ştiu cât este cuantumul alocaţiei?, a motivat premierul Boc.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc alocaţii Mercedes stat copii
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close