Antena 3 CNN Actualitate Boc: Radiaţiile din Japonia nu vor ajunge în România

Boc: Radiaţiile din Japonia nu vor ajunge în România

Boc: Radiaţiile din Japonia nu vor ajunge în România
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Mar 2011   •   21:06

Situaţia din Japonia nu afectează pe nici un plan România, a anunţat în urmă cu puţin timp Emil Boc. Premierul a menţionat că românii nu sunt nevoiţi, pentru moment, să consume tablete de iodură de potasiu, insistând pe faptul că folosirea acestora fără avizul doctorului este nerecomandată.

“Nu se justifică consumul de tablete de iodură de potasiu. Folosirea acestora fără avizul medicului poate produce riscuri”, a declarat Emil Boc.

Analizele efectuate relevă că pe teritoriul statului român nu pot ajunge nici concentraţii semnificative de poluanţi radioactivi, a mai anunţat primul-ministru.

Conducerea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) a fost convocată la şedinţa de duminică a Guvernului cu scopul de a informa în ce măsura evoluţia situaţiei din Japonia are efecte în România.

 


Autorităţile japoneze susţin că peste 15.000 de persoane ar fi murit numai în prefectura Miyagi, una dintre cele mai afectate de cutremurul şi tsunami-ul din 11 martie. Bilanţul oficial indică 8,133 de morţi şi peste 12.000 de răniţi.

×
Subiecte în articol: Emil Boc japonia radiatii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close