Antena 3 CNN Actualitate Boc s-a dus în localitatea vecină de Săuceşti: Am stat cu peste 100 de oameni "de poveşti" (VIDEO)

Boc s-a dus în localitatea vecină de Săuceşti: Am stat cu peste 100 de oameni "de poveşti" (VIDEO)

Boc s-a dus în localitatea vecină de Săuceşti: Am stat cu peste 100 de oameni "de poveşti" (VIDEO)
02 Iul 2010   •   15:15

?Oamenii vă aşteaptă în Săuceşti, mergeţi sau nu??. Aceasta a fost întrebarea pe care a primit-o Emil Boc de la reporterii prezenţi în localitatea vecină de Săuceşti.

Însă Emil Boc susţine că tocmai s-a întors din Săuceşti, unde a stat ?de poveşti? cu oamenii evacuaţi, şi le-a transmis reporterilor că nu e problema lui că ei nu s-au aflat acolo.

?Din Săuceşti m-am întors. Eu am fost la oameni care au fost evacuaţi. Eu cred că nu dumneavoastră faceţi programul primului ministru. Eu am fost cu oamenii, aici unde oamenii sunt evacuaţi, am stat cu peste 100 de oameni de poveşti. Dacă nu aţi fost acolo nu e vina mea, eu nu v-am făcut niciun fel de program. Eu fac ceea ce trebuie în acest moment pentru ca oamenii să fie în siguranţă şi vieţile lor să fie salvate?, a declarat premierul.

Premierul Emil Boc nu a mai mers în comuna Săuceşti, unde localnicii protestau faţă de lipsa de măsuri împotriva inundaţiilor. El s-a deplasat în localitatea vecină, unde are loc un comitet de urgenţă.

La primăria din Săuceşti s-a format o adevărată ambuscadă. Oamenii au protestat şi au cerut explicaţii de la primarul comunei, cu privire la modul în care au fost cheltuiţi banii pentru prevenirea inundaţiilor în zonă. Localnicii sunt supăraţi că este pentru a doua oară când gospodăriile le sunt inundate.

Potrivit localnicilor, în urma inundaţiilor din 2008, oamenii au primit ajutor material pentru refacerea locuinţelor. Deşi zona a fost vizitată de majoritatea autorităţilor, care au promis soluţii pentru prevenirea unei noi catastrofe, situaţia a rămas la fel. S-a ajuns astfel ca, în 2010, la un debit al Siretului de aproape 3.000 de metri cubi, peste 2.000 de oameni să fie evacuaţi din casele lor, în aşteptarea viiturii.

Potrivit unor surse, primarul din Săuceşti s-ar fi aflat la aeroportul din Bacău, unde îl aştepta pe premierul Emil Boc, care urma să viziteze zonele afecatate de inundaţii. Singurul care a luat legătura cu primarul a fost preotul din sat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scandal primar
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close