Antena 3 CNN Actualitate Boc: Salariile profesorilor nu vor fi reduse. Ministrul Educaţiei, apel pentru anularea grevei (VIDEO)

Boc: Salariile profesorilor nu vor fi reduse. Ministrul Educaţiei, apel pentru anularea grevei (VIDEO)

Boc: Salariile profesorilor nu vor fi reduse. Ministrul Educaţiei, apel pentru anularea grevei (VIDEO)
Sursa foto: Emil Boc
30 Apr 2009   •   20:00

După declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, privind starea sistemului de Învăţământ, premierul Emil Boc şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, au susţinut de asemenea o conferinţă de presă, pe tema situaţiei actuale din Învăţământ.

În cadrul conferinţei, Emil Boc a declarat că soluţiile legislative vor fi discutate, supuse dezbaterii publice, adoptate de Guvern şi apoi trimise către Parlament pentru aprobare.

Cât priveşte salarizarea din domeniul Educaţiei, primul ministru a dat asigurări că "salariile profesorilor nu vor fi reduse" şi că "vor fi plătite chiar şi în această situaţie de criză".

"Facem un apel la profesori şi la sindicate să nu transfere criza economică asupra copiilor şi părinţilor. Educaţia copiilor noştri nu ar trebui să aibă de suferit", a declarat Emil Boc.

La rândul său, ministrul Educaţiei a declarat că se vor căuta în continuare soluţii pentru Învăţământ.

"Lansez rugămintea ca sindicaliştii să se mai gândească la varianta grevei", a declarat Ecaterina Andronescu.

Totodată, ministrul Educaţiei a anunţat că inspectorii generali şcolari din judeţele Harghita, Bacău şi Cluj vor fi demişi, întrucât au făcut "foarte multă agitaţie" în sistem şi au promovat cu rea-credinţă idei care nu aveau niciun fel de relevanţă în documentele transmise de Minister.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc Ecaterina Andronescu salarii
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close