Antena 3 CNN Actualitate Boc se întâlneşte cu liderii sindicatelor pentru a discuta despre buget

Boc se întâlneşte cu liderii sindicatelor pentru a discuta despre buget

Boc se întâlneşte cu liderii sindicatelor pentru a discuta despre buget
Sursa foto: buget
28 Ian 2009   •   09:09

Premierul Emil Boc se întâlneşte, miercuri, la sediul Ministerului de Finanţe, cu reprezentanţii sindicatelor.
Aceasta este ultimă rundă de discuţii cu sindicaliştii pe marginea bugetului, înainte ca proiectul să fie dezbătut în şedinţa de Guvern de joi.
Reuniunea de marţi a liderilor coaliţiei s-a desfăşurat sub presiunea declaraţiilor contradictorii, făcute de preşedintele Băsescu. Îngheţarea salariilor şi a pensiilor a aruncat în agonie sindicatele care au ameninţat cu blocarea negocierilor dar şi cu proteste.
În plus, social-democarţii au anunţat că nu vor susţine ideea referitoare la îngheţarea lefurilor.
Reprezentanţii sindicatelor spun că, la discuţia cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, nu s-a discutat despre declaraţia preşedintelui privind îngheţarea salariilor bugetarilor:
"N-am discutat nicio clipă despre îngheţarea salariilor. (...) Ni se aruncă subiecte pe masă şi alţii discută subiectele importante în altă parte şi noi stăm şi dezbatem nişte mesaje care ni se transmit", a declarat Dumitru Costin, preşedinte BNS.
"Legat de declaraţia domnului preşedinte, domnia sa ieri a declarat altceva, azi altceva, mâine poate să declare altceva. (...) O negociere pe salariu nu se poate face în 24 de ore", susţine Bogdan Hossu, preşedinte Cartel Alfa.
Alţi lideri sindicali se declară în continuare miraţi de declaraţia preşedintelui privind îngheţarea salariilor bugetarilor. Cei mai mulţi dintre ei consideră că o eventuală decizie de îngheţare a salariilor în sistemul bugetar ar fi inacceptabilă.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc buget salarii
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close