Antena 3 CNN Actualitate Boc vrea să aducă tinerii din terase la Biblioteca Naţională: Va fi "digitiliza, digit, digitală" (VIDEO)

Boc vrea să aducă tinerii din terase la Biblioteca Naţională: Va fi "digitiliza, digit, digitală" (VIDEO)

Boc vrea să aducă tinerii din terase la Biblioteca Naţională: Va fi "digitiliza, digit, digitală" (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Aug 2010   •   11:01

Premierul Emil Boc a mers, vineri dimineaţă, într-o vizită de lucru la şantierul noului sediu al Bibliotecii Naţionale. La finalul acesteia, primul-ministru a declarat că investiţia este benefică din toate punctele de vedere şi că speră ca tinerii să renunţe la terase şi mall-uri în favoarea culturii. În timp ce explica acest lucru, însă, premierul a fost trădat de limba română, întâmpinând mici dificultăţi la pronunţarea unui cuvânt.

"Sperăm să recâştigăm pasiunea pentru cultură a românilor. Sperăm de asemenea ca, prin dotările pe care le are la dispoziţie, prin spaţiile generoase, prin infrastructura culturală să aducem tinerii de pe terase la bibliotecă", a declarat Emil Boc.

Cu toate că vorbea despre lectură, premierul s-a bâlbâit şi a avut probleme la pronunţarea cuvântului "digital".

"Această bibliotecă va avea toate facilităţile moderne pe care tinerii şi le doresc. De la bibliotecă digitiliza, digi, digitală, la spaţii moderne de lectură şi de publicaţii pe care nu le pot găsi în altă parte", a mai spus Boc.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Emil Boc tineri cultura mall
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close