Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Aurescu, la Antena 3: Avem sprijinul UK pentru românii care doresc sa obțină rezidență

Bogdan Aurescu, la Antena 3: Avem sprijinul UK pentru românii care doresc sa obțină rezidență

Potrivit datelor oficiale, în Marea Britanie se află 457.000 de români, însă neoficial în capitala Regatului Unit s-ar afla de fapt 600.000. Dintre aceștia 435.700 au aplicat pentru rezidență.

Bogdan Aurescu, la Antena 3: Avem sprijinul UK pentru românii care doresc sa obțină rezidență
31 Ian 2020   •   20:56

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a declarat, vineri, la Antena 3, că românii care vor să obțină rezidență temporară sau permanentă, au sprijinul autorităților britanice.

"Nu se întâmplă nimic special de mâine (sâmbătă, n.r.) - asta trebuie să știe toți cetățenii români care se află în Marea Britanie sau care vor să meargă în Marea Britanie.

Practic, singurul lucru care se petrece de mâine este faptul că Regatul Unit nu mai participă la luarea deciziilor în Uniunea Europeană, Regatul Unit nu mai participă în instituțiile europene. În rest, în ceea ce privește regimul cetățenilor europeni, deci și al cetățenilor români care se găsesc în Regatul Unit sau care vor să vină în Regatul Unit, pentru diverse motive, este exact acela al unui cetățean european până la finalul acestui an (1 februarie - 21 decembrie), care reprezintă așa-numita perioadă de tranziție pe care o prevede acordul de retragere.

Este o perioadă în care cetățenii români care se găsesc pe teritoriul Regatului Unit sau care vin chiar de mâine ca să se stabilească acolo, pot să solicite acest regim de rezidență temporar sau permanent.

Dacă ai deja 5 ani de reședință poți să soliciți acest statut de rezident permanent, poți să o faci până la 30 iunie 2021", a spus Bogdan Aurescu, în emisunea Punctul de Întâlnire, moderată de Radu Tudor.

 

 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close