Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Aurescu: "70 de state şi două organizaţii au cerut României sprijin pentru evacuarea propriilor cetăţeni din Ucraina"

Bogdan Aurescu: "70 de state şi două organizaţii au cerut României sprijin pentru evacuarea propriilor cetăţeni din Ucraina"

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a vorbit luni, după discuţiile cu omologul din Canada, Melanie Joly, despre coordonarea răspunsului la invazia Rusiei în Ucraina şi noi sancţiuni pentru Rusia. 

Bogdan Aurescu: "70 de state şi două organizaţii au cerut României sprijin pentru evacuarea propriilor cetăţeni din Ucraina"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    07 Mar 2022   •   14:26

În context, oficialul român a precizat că 70 de state şi două organizaţii au cerut României sprijin pentru evacuarea propriilor cetăţeni din Ucraina.

"Declaraţia reflectă rezultatele consultărilor de astăzi şi arată hotărârea României şi a Canadei de a consolida cooperarea la nivel bilateral (...). 

Am discutat mai ales despre coordonarea în vederea răspunsului comun la contextul actual generat de impactul fără precedent, atât din punct de vedere umanitar, cât şi securitar pentru spaţiul euro-atlantic şi global al agresiunii militare ilegale a Federaţiei Ruse în Ucraina", a declarat, luni, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.  

Acesta mai spune că peste 70 de state şi două organizaţii internaţionale au cerut sprijin pentru evacuarea cetăţeniilor sau a misiunilor diplomatice străine, iar "România a făcut tot ceea ce a putut pentru ca intrarea în România, tranzitul şi plecarea spre ţările de destinaţie să se facă în siguranţă".

Aurescu a precizat că peste 7.000 de cetăţeni ai altor state au trecut în România şi apoi au plecat mai departe.  

"Am facilitat evacuarea în siguranţă a peste 600 de cetăţeni canadieni", a continuat Aurescu.  


 

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close