Antena 3 Actualitate Bogdan Chirieac, după primul verdict în cazul 10 August: Jignire pentru statul de drept

Bogdan Chirieac, după primul verdict în cazul 10 August: Jignire pentru statul de drept

28 Dec 2019   •   14:02
Bogdan Chirieac, după primul verdict în cazul 10 August: Jignire pentru statul de drept
Sursa foto: Sursă foto: Captură Antena 3

Judecătorii au decis ca agresorii jandarmeriței bătute la mitingul Diaspora-10 August să nu facă închisoare. Analistul Bogdan Chirieac a comentat în termeni duri situația și e de părere că decizia este o jignire pentru statul de drept autentic.

”Ultima sentință a instanței pe cazul 10 August este o jignire pentru statul de drept autentic. Doar fiindcă actuala Putere a avut un amestec în protestul de pe 10 August, instanța a hotărât că infractorii care au bătut jandarmi în fața camerelor de luat vederi, au incendiat străzile și au furat arme să fie condamnați cu suspendare. Asta pentru a nu-i suspenda pe unii lideri politici care au instigat public la violențe în acea zi de 10 August.

Rezultatul este că, în protestele viitoare, ce se vor întâmpla peste un an sau peste trei ani, lumea va înțelege că poate bate oamenii de ordine în uniformă, poate forța intrarea în sediul guvernului, că poate fura arme de foc și să scape practic fără pedeapsă. Cel mai trist lucru rămâne, însă, legătura evidentă între o decizie a unei instanțe de judecată și partidul politic aflat azi la Putere”, a spus Bogdan Chirieac, pentru DC News.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close