Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Chirieac l-a dat în judecată pe Cristian Sima. Acesta cere daune morale de 1,5 milioane dolari

Bogdan Chirieac l-a dat în judecată pe Cristian Sima. Acesta cere daune morale de 1,5 milioane dolari

Bogdan Chirieac l-a dat în judecată pe Cristian Sima. Acesta cere daune morale de 1,5 milioane dolari
05 Noi 2012   •   16:25

Analistul politic Bogdan Chirieac l-a dat în judecată pe Cristian Sima pentru acuzații la adresa sa și i-a cerut 1,5 milioane de dolari daune morale. Chirieac l-a amenințat pe broker cu o nouă acțiune în instanță pentru afirmațiile conform cărora ar fi primit bani de la companie Ericsson, scrie Mediafax.

"Jurnalistul Bogdan Chirieac, reprezentat de Chiuariu şi Asociaţii (CAAL), răspunde recentelor acuzaţii nefondate ale lui Cristian Sima printr-o acţiune în răspundere civilă delictuală. Jurnalistul cere de la acesta daune morale în valoare de 1.500.000 USD, plus daune materiale. De asemenea, faţă de jurnalistul Liviu Avram care a publicat un articol conţinând acuzaţii nefondate la adresa dlui Chirieac urmează a fi introdusă o acţiune în răspundere civilă delictuală prin care se vor cere daune morale de 640.000 USD, la care se adaugă şi daune materiale", menţionează un comunicat al casei de avocatură.

De asemenea, avocații au declarat că au depus o plângere penală în numele lui Bogdan Chirieac, pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale (prevăzută şi pedepsită de art. 288 Cod penal) privind înscrisurile bancare false publicate în presă despre care s-a susţinut că demonstrează transferurile din "aşa-zisul cont" al lui Chirieac din Elveţia.

Avocații susțin că daunele materiale se impun din cauza faptului că Bogdan Chirieac a pierdut un contract important ca urmare a dezvăluirilor lui Sima.

×
Subiecte în articol: Cristian Sima daune morale
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close