Antena 3 CNN Actualitate ”Nu cred că ar fi suportat 15 ani în închisoare” | Ce spune despre Bogdan Drăghici avocata fostei sale soții

”Nu cred că ar fi suportat 15 ani în închisoare” | Ce spune despre Bogdan Drăghici avocata fostei sale soții

Bogdan Drăghici, bărbatul care şi-a dat foc şi a intrat cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei la Bucureşti, astăzi, după ce a fost condamnat, ieri, la 15 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care era acuzat că şi-a abuzat sexual fiica vitregă, nu ar fi putut să își suporte sentința, spune Raluca Pană, avocatul mamei victimei minore.

”Nu cred că ar fi suportat 15 ani în închisoare” | Ce spune despre Bogdan Drăghici avocata fostei sale soții
Sursa foto: Agerpres Foto
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2022   •   22:25

„Nu cred că ar fi suportat 15 ani în închisoare şi asta pentru că pe parcursul unui an de zile cât a fost în arest preventiv, principala formă de protest manifestată de Bogdan Drăghici a fost refuzul de hrană. Mai mult, a fost sancţionat disciplinar de mai multe ori petrecând multe zile în camera de izolare.”, a mărturisit avocata pentru Observator.

Magistraţii l-au găsit vinovat pe Bogdan Drăghici de abuz sexual asupra fiicei vitrege din cea de a doua căsătorie şi l-au condamnat la 15 ani de închisoare. Individul mai avea însă dreptul la apel.

Judecătorii au stabilit că timp de patru ani Bogdan Drăghici și-a abuzat copila care avea pe atunci doar 10 ani. De asemenea, el era cercetat şi într-un alt dosar penal, tot pentru infracţiuni de agresiune sexuală.

Deşi mama a câştigat custodia exclusivă şi fiica ar fi trebuit să locuiască cu ea, bărbatul ar fi făcut tot posibil să împiedice acest lucru, timp de doi ani. O ținea pe fată cu forţa acasă la el şi nu îi permitea mamei să o vadă.

Bogdan Gheorghe Drăghici avea interdicţia de a părăsi ţara până la data de 26 mai 2022 şi se afla sub control judiciar.

În perioada în care a fost anchetat pentru că şi-ar fi violat fiica, dar şi pe fetiţa unui bărbat pe care îl consilia într-un proces de divorţ, a fost închis pe perioadă determinată, în stare de arest preventiv.

Bogdan Drăghici a condus o asociație pentru tații discriminați: Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (T.A.T.A.).

În ultima postare pe Facebook, în urmă cu două zile, Bogdan Drăghici a făcut referire la războiul început de Rusia în Ucraina şi a scris, printre altele: "Și eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toți ucraineni, până când se va sfârși definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire!".

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close