Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Culturii așteaptă certificatul european de vaccinare: Evenimentele în aer liber, fără limită de spectatori, dacă toți fac dovada că s-au imunizat

Ministrul Culturii așteaptă certificatul european de vaccinare: Evenimentele în aer liber, fără limită de spectatori, dacă toți fac dovada că s-au imunizat

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, luni, la Antena 3, că introducerea certificatului de vaccinare la nivel european va schimba total condițiile în care se pot desfășura spectacolele în aer liber în timpul pandemiei.

Ministrul Culturii așteaptă certificatul european de vaccinare: Evenimentele în aer liber, fără limită de spectatori, dacă toți fac dovada că s-au imunizat
Sursa foto: Bogdan Gheorghiu/Facebook
de Georgiana Adam    |    08 Mar 2021   •   18:59

"Cam într-o lună și jumătate - două, vom avea o imagine mai clară în ceea ce privește numărul de vaccinări la nivel european. Dacă se ajunge la un acord pe marginea așa-numitului pașaport verder, a certificatului de vaccinare la nivel european, voi pleda ca evenimentele în aer liber să se desfășoare fără limită de spectaatori dacă toți participanții fac dovada că s-au vaccinat", a spus Gheorghiu.

Între timp, Gheorghiu sfătuiește publicul din județele cu incidența de peste 3 la mie, unde cinematografele și sălile de spectacole sunt închise publicului, să se reorienteze către muzee.

"Sunt circuite bine făcute, se respectă distanțarea și reprezintă (muzeele) un factor de risc foarte mic. Câtă vreme arta spectacolelor este suspendată, ne putem reorienta către muzee", crede ministrul Gheorghiu.

El a insistat că doar în anumite județe - Brașov, Timiș, Cluj, Ilfov și în municipiul București - a fost depășit pragul de 3 la mie iar în restul județelor activitatea teatrelor și cinematografelor se poate desfășura, cu respectarea limitărilor referitoare la numărul de spectatori în funcție de rata de infectare.

Practica accesului la evenimente artistice pe baza dovezii efectuării vaccinului anti-COVID este deja în vigoare în Israel, țară unde autoritățile au reușit să vaccineze majoritatea populației.

Doar cei vaccinați au avut voie la primul concert în aer liber din Tel Aviv, de la începutul pandemiei

Primăria din Tel Aviv a organizat, vineri, primul concert în aer liber de la începutul pandemiei iar evenimentul a arătat că, din perspectiva autorităților acestei țări, viitorul este strict și plin de restricții pentru cei care nu fac dovada că s-au vaccinat.

Câteva sute de persoane vaccinate împotriva coronavirusului au participat la concertul desfășurat pe stadionului de fotbal Bloomfield

"Întrucât majoritatea populației noastre este deja vaccinată, după un an de COVID, putem să ne deschidem activitățile culturale și de divertisment", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei din Tel Aviv, arătând că acesta este primul dintr-o serie de concerte.

Dansând și purtând măști de protecție, cei aproximativ jur de 500 de spectatori au urmărit presatația unui interpret pop în vogă în Israel, Ivri Lider, relatează presa internațională.

Spectatorilor li s-a permis accesul pe stadion doar în baza unui certificat de la Ministerul israelian al Sănătății, document care atestă că titularul a primit ambele doze de vaccin Pfizer - BioNTech.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close