Antena 3 Actualitate Bogdan Olteanu, prima vizită în arest. Cine i-a călcat pragul fostului viceguvernator BNR

Bogdan Olteanu, prima vizită în arest. Cine i-a călcat pragul fostului viceguvernator BNR

17 Aug 2016   •   08:16

Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu a primit, miercuri dimineață, prima vizită de când se află în arest preventiv. Sora lui a ajuns la Arestul Central al Capitalei.

Bogdan Olteanu a ajuns în spatele gratiilor pentru 16 zile. Olteanu este acuzat că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Bogdan Olteanu a demisionat la 1 august din funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României, după ce a fost reţinut de DNA şi plasat în arest la domiciliu de instanţa supremă, fiind acuzat că ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru îşi folosi influenţa.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close