Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Olteanu demisionează din funcţia de viceguvernator al BNR

Bogdan Olteanu demisionează din funcţia de viceguvernator al BNR

Bogdan Olteanu demisionează din funcţia de viceguvernator al BNR
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    01 Aug 2016   •   08:12

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu îşi va înainta luni demisia din funcţia de conducere de la Banca Naţională a României.

Olteanu este în arest la domiciliu, după ce joia trecută a fost reţinut de DNA pentru luare de mită în cazul numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării. 

Viceguvernatorul BNR îşi va trimite avocatul pentru a înmâna demisia conducerii Băncii Naţionale. Înlocuitorul său va fi propus de Parlament.

Bogdan Olteanu este acuzat de procurorii DNA că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit mită de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro.

Bogdan Olteanu, reţinut în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Călin Popescu-Tăriceanu şi Bogdan Olteanu ar fi implicaţi într-un nou dosar al lui Sorin Ovidiu Vîntu privind fapte de corupţie în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, însă preşedintele Senatului a refuzat să le comenteze.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu o autospecială de la Penitenciarul Rahova. El a venit la DNA în legătură cu un memoriu pe care l-a înaintat procurorilor anticorupţie.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close