Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Olteanu a ieșit de la DNA. Fostul viceguvernator al BNR a refuzat să facă declarații

Bogdan Olteanu a ieșit de la DNA. Fostul viceguvernator al BNR a refuzat să facă declarații

Bogdan Olteanu a ieșit de la DNA. Fostul viceguvernator al BNR a refuzat să facă declarații
15 Sep 2016   •   12:23

Update: Bogdan Olteanu a ieșit de la audieri de la DNA, la mai bine de o oră după Călin Popescu-Tăriceanu. Fostul viceguvernator al BNR a refuzat să facă declarații în fața presei.

Știre inițială: La scurt timp după Călin Popescu-Tăriceanu, în jurul orei 10.00, în sediul DNA a intrat și Bogdan Olteanu. Fostul viceguvernator al BNR are calitatea de inculpat.

Olteanu este acuzat că în 2008 a primit un milion de euro de la intermediarul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Tot un milion de euro ar fi primit atunci și Călin Popescu Tăriceanu. Vîntu ar fi dat banii pentru ca Tăriceanu, atunci premier, să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Bogdan Olteanu, ca apropiat al lui Tăriceanu, ar fi influențat numirea lui Mihaiu.

Avocatul lui Bogdan Olteanu a precizat că fostul viceguvernator "luptă să îşi dovedească nevinovăţia".

''Şi noi, şi DNA dorim să obţinem un singur lucru: să aflăm adevărul. Vor fi întrebări puse şi de către acuzare, şi de către apărare astfel încât fiecare să-şi demonstreze teza probatorie'', a explicat Constantin Durgheu, avocatul lui Olteanu.

Întrebat dacă o variantă luată în calcul este acordul de recunoaştere a vinovăţiei, Durgheu a subliniat că Bogdan Olteanu luptă să îşi dovedească nevinovăţia.

Bogdan Olteanu a demisionat în 1 august din funcţia de viceguvernator al BNR, iar Conducerea Camerei Deputaţilor a luat act în 10 august de demisia sa.

×
Subiecte în articol: DNA Bogdan Olteanu
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close