Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Opriţa, despre cum a coordonat operațiunea de salvare a pacienților internați la Matei Balș: ''Trei cadre medicale au avut nevoie de asistenţă medicală''

Bogdan Opriţa, despre cum a coordonat operațiunea de salvare a pacienților internați la Matei Balș: ''Trei cadre medicale au avut nevoie de asistenţă medicală''

Bogdan Opriţa, coodonatorul intervenţiei de salvare a pacienţilor internaţi la Institutul Matei Balş din Capitală, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre starea celor afectaţi de cumplitul incendiu. ''Pot să vă spun că au fost şi trei persoane dintre cadrele medicale care au solicitat evaluare şi asistenţă medicală care fuseseră expuse la fumul din incendiu'', a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Bogdan Opriţa, despre cum a coordonat operațiunea de salvare a pacienților internați la Matei Balș: ''Trei cadre medicale au avut nevoie de asistenţă medicală''
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    29 Ian 2021   •   11:01

 Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca şi coordonator al intervenţiei de salvare de la Matei Balş, a vorbit despre starea pacienţilor.

Bilanţul incendiului din aceasta dimineaţă este unul negru. Patru oameni au murit şi alţi 53 de au fost transferaţi în alte spitale din cauza incendiului care a curpins patru saloane.

Focul a izbucnit la parter şi s-a extins pe o suprafata de 100-120 de metri pătraţi.

Şapte persoane au fost transferate la Spitalul Floreasca

''Au fost evacuaţi aproape 50 de pacienţi la spitalele din Bucureşti. La spitalul nostru, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, au ajuns un număr de şapte pacienţi, dintre care, din păcate, o pacientă care fusese preluată cu manevre în curs de resuscitare, nu a răspuns la aceste manevre şi a decedat, iar celelalte şase persoane sunt internate, două dintre ele în secţia de chirurgie plastică, pentru că prezintă arsuri pe circa 20%, iar cealaltă pe circa 15% arsuri de gradul 1, celelalte fiind internate în secţia medicală, având doar infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Despre intervenţia de la faţa locului, nu sunt mandat să discut despre acest lucru. Discută purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care este vocea unică în acest caz. Ceea ce pot să vă spun este că la faţa locului deja se aflau multe resurse, atât de la noi, cât şi de la Serviciul de Ambulanţă care au fost folosite pentru evacuarea persoanelor care încă mai fuseseră surprinse şi nu fuseseră evacuate în celelalte paviloane ale Institutului Matei Balş, pentru că un număr de circa de 50 de persoane au fost evacuate în celelalte pavilioane.

Trei cadre medicale au solicitat evaluare şi asistenţă medicală

Pot să vă spun că au fost şi trei persoane dintre cadrele medicale care au solicitat evaluare şi asistenţă medicală care fuseseră expuse la fumul din incendiu, dar care au refuzat transportul medical'', a anunţat Bogdan Opriţa, în exclusivitate la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: matei balș incendiu pacienti
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close