Antena 3 CNN Actualitate Cum te tratezi acasă, dacă ai o formă uşoară de COVID-19. Recomandări de la dr. Virgil Musta

Cum te tratezi acasă, dacă ai o formă uşoară de COVID-19. Recomandări de la dr. Virgil Musta

Bolnavii de COVID-19 care au forme asimptomatice sau uşoare pot rămâne să se trateze acasă, şi nu la spital, unde trebuie să stea şi în izolare timp de 14 zile. În această perioadă, ei trebuie să ia măsuri pentru a-şi întări imunitatea şi să-şi păstreze optimisul, spun medicii.

Cum te tratezi acasă, dacă ai o formă uşoară de COVID-19. Recomandări de la dr. Virgil Musta
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    15 Oct 2020   •   15:30

"Am observat că pacienţii care sunt foarte fricoşi, anxioşi sau depresivi au o evoluţie mai severă a bolii. Eu recomand ca, chiar dacă s-au infectat, să aibă încredere în medicii de familie şi în noi, specialiştii, şi să nu fie stresaţi de boală pentru că în marea majoritate pacienţii evoluează bine", a subliniat doctorul Virgil Musta, potrivit ziare.com.

Medicul Virgil Musta, şeful Secţiei COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, a mai arătat şi care ar fi simptomele care ar trebui să îl determine pe bolnavul cu COVID-19 să meargă de urgenţă la spital. 

Dr. Virgil Musta: Zinc şi seleniu, zilnic

"Există semne de severitate cum sunt o tuse intensă, reapariţia febrei, reactivarea unor simptome care devin intense şi senzaţia de lipsă de aer sau de sufocare. Acestea sunt simptomele ar trebui să ne facă să ajungem urgent la spital pentru a fi evaluaţi biologic şi imagistic pentru ca specialiştii să stabilească atitudinea faţă de pacient în continuare", a explicat dr. Musta.

În ce priveşte alimentaţia, medicul a recomandat, pe lângă o dietă echilibrată, şi vitamine. "Zinc, seleniu, vitamine care îmbunătăţesc imunitatea organismului".

COVID-19 în România

Joi este a doua zi în care se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Sunt 4.013 cazuri și 73 de decese în ultimele 24 de ore, iar în secțiile de terapie intensivă sunt peste 720 de bolnavi.

Până joi, în România au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 5.674 de oameni au murit din cauza COVID-19.

×
Subiecte în articol: Virgil Musta coronavirus tratament
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close