Antena 3 Actualitate Bolnavă de cancer a rămas fără pensie, pentru că s-a "însănătoşit". Metoda umilitoare, practicată de autorităţi

Bolnavă de cancer a rămas fără pensie, pentru că s-a "însănătoşit". Metoda umilitoare, practicată de autorităţi

de O.P.    |    22 Mai 2013   •   06:14
Bolnavă de cancer a rămas fără pensie, pentru că s-a "însănătoşit". Metoda umilitoare, practicată de autorităţi

O femeie din judeţul Bistriţa-Năsăud a rămas fără pensia de handicap pe motiv că s-ar fi însănătoşit. Ea a fost operată de patru ori la sân, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mai mult, autorităţile susţin că este o practică normală pentru că dacă boala s-a ameliorat femeia nu se mai încadrează în prevederile legii. 

Femeia a fost diagnosticată cu cancer şi a fost operată de patru ori la sân. Cu toate acestea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului i-a tăiat pensia de handicap, de 230 de lei, din luna octombrie a anului trecut.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială spun că sunt sute de persoane care nu mai îndeplinesc criteriile de acordare a pensiilor de handicap, pentru că boala de care suferă s-a ameliorat.

Directorul adjunct al instituţiei spune că unele afecţiuni se pot ameliora şi nu mai corespund cu criteriile de încadrare pentru obţinerea pensiei de handicap.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close