Antena 3 CNN Actualitate Mai mulţi români au murit de cancer decât de COVID-19 în 2020: "Nu mai avem un ministru al Sănătăţii, ci unul al COVID-ului"

Mai mulţi români au murit de cancer decât de COVID-19 în 2020: "Nu mai avem un ministru al Sănătăţii, ci unul al COVID-ului"

Mii de bolnavi de cancer au murit cu zile în ultimele nouă luni, după ce accesul în spitale a fost aproape imposibil din cauza restricţiilor impuse pandemie.

Mai mulţi români au murit de cancer decât de COVID-19 în 2020: "Nu mai avem un ministru al Sănătăţii, ci unul al COVID-ului"
de Georgiana Adam    |    17 Dec 2020   •   11:35

Pacienţii spun că au fost uitaţi de statul român şi atrag atenţia că mor cu zile oameni care au o şansă la viaţă, în ciuda bolii.

Mai mult, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, sunt mii de oameni care nu depistează boala la timp, iar asta înseamnă condamnarea la moarte.

19.000 români morţi de cancer, în perioada stării de urgenţă

În perioada stării de urgenţă, aproximativ 19.000 de români au fost răpuşi de cancer, cu aproximativ 6.000 mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

În plus, numărul deceselor de cancer din starea de urgenţă este mai mare decât al celor răpuşi de COVID-19.

Potrivit oficialilor, până în prezent, aproximativ 14.000 de români au murit răpuşi de coronavirus, iar reprezentanţii bolnavilor de cancer atrag atenţia că ministrul Sănătăţii a fost doar un ministru al celor cu Sars Co-V 2.

Bolnavii de cancer, puternic afectaţi de pandemie

"Din păcate, pacienţii cu cancer luptă mai mult cu sistemul decât cu boala. În perioada de pandemie, au fost marginalizaţi, ignoraţi de autorităţi, prin aceste măsuri greşite privind accesul la asistenţa medicală decât a urgenţelor.

Reprezentanţii bolnavilor: pacienţii cu cancer luptă mai mult cu sistemul decât cu boala

Mă întreb, un pacient cu cancer oare nu e o urgenţă?

Au fost marginalizaţi de autorităţi, am simţit că nu mai avem un ministru al Sănătăţii, ci unul al COVID-ului.

Această mare greşeală a decidenţilor din sănătate se cuantifică în vieţi pierdute şi decesele de care nu răspunde nimeni", a spus Cezar Irimia, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), joi, la Antena 3.

Cel mai recent bilanţ COVID, număr mare de infectări

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunţat, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 164 de decese şi 5.991 de persoane infectate cu coronavirus.

Până miercuri, 16 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 571.749 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 13.862 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.977. Dintre acestea, 1.267 sunt internate la ATI. 

×
Subiecte în articol: cancer morti COVID-19
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close