Antena 3 CNN Actualitate O asistentă infectată cu coronavirus îngrijește 30 de bolnavi de COVID-19, în Ostroveni, Vâlcea

O asistentă infectată cu coronavirus îngrijește 30 de bolnavi de COVID-19, în Ostroveni, Vâlcea

23 de beneficiari și 10 angajați ai unui cămin de bătrâni din comună Ostroveni, județul Vâlcea, au fost depistați cu noul coronavirus. Aceștia sunt îngriji în prezent de o singură asistentă, bolnavă și ea de COVID-19.

O asistentă infectată cu coronavirus îngrijește 30 de bolnavi de COVID-19, în Ostroveni, Vâlcea
de Mia Lungu    |    05 Noi 2020   •   13:45

Într-o intervenție telefonică în direct la Antena3, Primarul Mircia Gutău din Râmnicul-Vâlcea a declarat că și el a avut o rudă internată la căminul unde s-a declanșat focarul de COVID-19. Soacra acestuia a fost luată casă în momentul în care cazurile de COVID au început să se înmulțească. 

La acel moment, Primarul a rugat aparținătorii să își externeze părinții, în măsura în care acest lucru era posibil.

15 persoane au plecat din cămin când primele cazuri au început să apară, iar 54 de persoane au rămas cazate acolo. Dintre acestea, 30 s-au îmbolnavit, printre care și Directoarea centrului.

Conform Primarului Mircia Gutău, dintre cei 30 de bolnavi, 6 s-au vindecat și au fost transferați miercuri în sectorul verde al căminului. Un singur caz este mai grav și este la Spital la ATI. Restul se află încă sub îngrijirea asistentei.

Asistenta care îngrijește bolnavii este si ea infectată cu COVID-19

"Am vorbit cu DSP și s-a creat etajul 1 strict pentru cei catalogați sector roșu. Avem o asistentă medicală care a răspuns de ei și este tot cu COVID dar asimptomatică. Și 4 ingijitoare." 

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close