Antena 3 Actualitate La Timişoara, nu mai sunt locuri în spitale pentru bolnavii COVID. Dr. Musta: Azi trebuia să internez 3 pacienţi şi i-am refuzat. Nu ştiu ce vom face...

La Timişoara, nu mai sunt locuri în spitale pentru bolnavii COVID. Dr. Musta: Azi trebuia să internez 3 pacienţi şi i-am refuzat. Nu ştiu ce vom face...

de Milena Niță    |    14 Oct 2020   •   13:42
La Timişoara, nu mai sunt locuri în spitale pentru bolnavii COVID. Dr. Musta: Azi trebuia să internez 3 pacienţi şi i-am refuzat. Nu ştiu ce vom face...
Sursa foto: Spitalul Victor Babes Timisoara/Facebook

Semnal de alarmă dur tras de medicul Virgil Musta, aflat în prima linie în lupta cu COVID. La Timişoara, nu mai sunt locuri în spitale pentru bolnavi, iar trei persoane infectate cu coronavirus au fost refuzate, miercuri, din cauza aceasta.

Este o situaţie dificilă la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, acolo unde dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase, a mărturisit, miercuri, că a refuzat să interneze trei bolnavi de COVID-19, pentru că nu mai sunt locuri în unitatea medicală.

"La nivelul sistemului de sănătate, presiunea e mare şi nu mai putem să facem faţă la numărul mare de pacienţi infectaţi cu coronavirus. (...) Dacă până acum aveam o zonă-tampon în spital, cu număr de paturi de folosit doar în situaţii dificile, încep şi aceste paturi să nu mai existe.

Dr. Musta: Am trimis bolnavii la un spital suport-COVID, dar în 2-3 zile, nici acolo nu vor mai fi locuri

Azi ar fi trebuit să internez trei persoane care necesitau internare şi nu am avut niciun pat. Îmi pare rău, nu am avut unde să-i internez. 

Pe moment, am trimis aceste persoane la un spital suport-COVID care mai are câteva paturi, doar că în 2-3 zile, nici acesta nu va mai avea locuri.

Virgil Musta: Astăzi, în Spitalul Victor Babeş, ar fi trebuit să internez trei bolnavi şi nu am avut niciun pat!

Nu ştiu ce vom face cu persoanele care necesită internare", a semnalat, miercuri, la Antena 3, dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Miercuri, noile cazuri de coronavirus au depășit în România, în ultimele 24 de ore, 4.000. Au fost înregistrate 4.016 bolnavi, 66 de decese noi și 686 persoane internate la ATI. Capitala conduce la numărul de infectări.

Dr. Musta: Când Italia a ajuns aşa, mortalitatea a crescut vertiginos

Până miercuri, 14 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 164.477 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 5.601 de morţi din această cauză.

"În Italia, Anglia, ţări cu sisteme de sănătate mult mai bune, când au ajuns în această situaţie, mortalitatea a crescut vertiginos, pentru că oamenii au decedat necesitând oxigen şi nu aveau de unde să-l primească", a conchis medicul Musta.
 

×
Subiecte în articol: Virgil Musta coronavirus internare

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close